SAVEZ SA SINDIKATIMA I POSLODAVCIMA

18 07 2012

Karamarko stvara pakt sa sindikatima protiv Milanovića

  • Ministar Tomislav Karamarko

    HDZ-OVA LISICA UŠLA U TUĐI KOKOŠINJAC

    Karamarko stvara pakt sa sindikatima protiv Milanovića

    Photo: Boris Scitar/PIXSELL

HDZ-OVA LISICA UŠLA U TUĐI KOKOŠINJAC

Karamarko stvara pakt sa sindikatima protiv Milanovića

Susret sa sindikalnim liderima jedan je od prvih koraka u Karamarkovu planu izgradnje novog HDZ-a koji treba popraviti odnose s najjačim sindikatima u Hrvatskoj.

  • Autor: M.P.Š.|
  • Photo: Boris Scitar/PIXSELL

Šefovi četiriju velikih sindikalnih središnjica prihvatili su poziv novog šefa HDZ-a Tomislava Karamarka na zajednički sastanak. Sastanak će se održati u petak u sindikalnom sjedištu na Krešimirovu trgu, a nasuprot Karamarku naći će se Vlado Novosel (Savez samostalnih sindikata Hrvatske), Krešimir Sever (Nezavisni hrvatski sindikati), Ozren Matijašević (Hrvatska udruga sindikata) i Damir Jakuš(Udruga radničkih sindikata Hrvatske).

Susret sa sindikalnim liderima jedan je od prvih koraka u Karamarkovu planu izgradnje novog HDZ-a, koji treba popraviti odnose s najjačim sindikatima u Hrvatskoj. HDZ-u u prilog idu loša ekonomska situacija i katastrofalne socijalne okolnosti u državi. S druge strane, i sindikalisti imaju svoju računicu jer trebaju saveznike u Saboru, pa nemaju ništa protiv ako je to i HDZ.

Sindikati su prije godinu dana prikupili 716.000 potpisa za organiziranje referenduma protiv izmjena Zakona o radu. Iako je i Milanović potpisao sindikalni zahtjev, referendum nije organiziran, a sadašnja Vlada to i ne namjerava učiniti.

Paralelno s uspostavom kontakata sa sindikalnim vođama, Karamarkova ekipa počela je tražiti saveznike i među poslodavcima. Glavni dio odradio je, doznaje JutarnjiDomagoj Milošević, bivši potpredsjednik za investicije u Vladi Jadranke Kosor, koji je u prošlosti bio član HUP-ova vodstva. Miloševiću je to prilika i za osobnu promociju nakon što je doživio poraz na nedavnom Izbornom saboru HDZ-a i sada se pokušava reetablirati u stranci.

Osim sa sindikatima i poslodavcima, HDZ je proteklog tjedna počeo razgovore o suradnji i sa Strankom umirovljenika, Blokom umirovljenici zajedno, te s čelnikom HSS-a Brankom Hrgom i Ružom Tomašić, šeficom HSP-a dr. Ante Starčević.

HDZ-ovci privode kraju i osnivanje Vlade u sjeni, koju je Karamarko najavio još u svibnju, a uskoro će biti poznata imena koja će sjediti u stručnim timovima.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: