OKUPLJANJE STRANAKA DESNICE I CENTRA OKO HDZ-a

16 07 2012

Karamarko nudi savez HSS-u, umirovljenicima i pravašima

  • Tomislav Karamarko

    LOKALNI IZBORI KUCAJU NA VRATA

    Karamarko nudi savez HSS-u, umirovljenicima i pravašima

    Photo: Pixsell

LOKALNI IZBORI KUCAJU NA VRATA

Karamarko nudi savez HSS-u, umirovljenicima i pravašima

Tomislav Karamarko tri i pol godine prije izbora već razmišlja kako skinuti postojeću vladajuću garnituru pa odlazi u pregovore sa dugogodišnjim koalicijskim partnerom HSS-om, a pregovara i s HSP-om te u preostalim strankama umirovljenika pokušava naći alternativu HSU

  • Autor: M.P.Š.|
  • Photo: Pixsell |
  • Ponedjeljak, 16.07.2012 09:22

Novo vodstvo HDZ-a užurbano radi na stvaranju ‘antikukuriku’ koalicije pa nastoji dogovoriti suradnju sa strankama srodne političke orijentacije. Prvo je održan sastanak s predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom s kojeg je poslano priopćenje da su vodstva dviju stranaka ‘izrazila zabrinutost zbog poteza Vlade kojima se rastaču temelji na kojima počiva hrvatsko društvo’, te da su ‘svjesni svoje političke i povijesne odgovornosti čelnici dviju narodnjačkih i državotvornih stranaka istakli potrebu okupljanja alternative postojećoj vlasti te s time u vezi nastavak razgovora na tu temu’.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se i s čelnicima Stranke umirovljenika i Bloka umirovljenici zajedno Lazarom Grujićem i Milivojem Špikom.

Međutim, predsjednik HSS-a Branko Hrg za Novi list je rekao da su se sastali samo zato jer imaju brojne koalicije u županijama i gradovima te da nije bilo riječi o suradnji na državnoj razini jer da moraju vidjeti kako će Karamarko voditi HDZ.

Od ostalih stranaka s kojima bi HDZ eventualno mogao koalirati tu su u prvom redu pravaši i HSLS. Predsjednica HSP-a Dr Ante Starčević Ruža Tomašić rekla je da kako sada stvari stoje njena stranka na lokalne izbore izlazi samostalno, te da bi se eventualni razgovori koji bi to mogli promijeniti neće održavati prije jeseni.

Oglasi

Akcije

Informacije

One response

16 07 2012
OD--EB

Pravaše tj tzv pravaše treba odjebati. Nema tu pravaštva, nego sami juda, nudiguz i potopnik. HSS treba pozvati u koaliciju kao i neke umirovljenike.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: