KARAMARKO I KOSOR NAJESEN ZAJEDNO U RIMU NA KONFERENCIJI CDI-a

14 07 2012
Piše: Tomislav Krasnec/VLM

Na skupu Demokršćanske internacionale – za koji se ovih tjedana šalju pozivnice jer se održava u rujnu u Rimu – HDZ će imati dvoje predstavnika: bivšu premijerku i predsjednicu stranke Jadranku Kosor i novog predsjednika stranke Tomislava Karamarka.

Novi šef HDZ-a u Hrvatskoj svoju prethodnicu možda i ne viđa tako često i tako rado, ali u Rimu će, čini se, morati. Ona je, naime, jedna od 17 potpredsjednika Demokršćanske internacionale (CDI). – Gospođa Kosor dobiva pozivnicu kao potpredsjednica CDI-ja, a gospodin Karamarko kao predsjednik HDZ-a, stranke koja je član CDI-ja – potvrdio nam je u Bruxellesu glasnogovornik Europske pučke stranke Kostas Sasmatzoglou.

 

Među potpredsjednicima su CDI-ja i premijeri Španjolske i Mađarske Mariano Rajoy i Viktor Orban, a Jadranka Kosor, kao jedina žena u izvršnom odboru, na tu funkciju izabrana je dok je bila premijerka. Prije godinu dana, za njezina izbora, glavni tajnik CDI-ja naglasio je koliko su pučani “ponosni na rad premijerke Kosor, na posao koji je učinila za Hrvatsku na međunarodnoj razini, od deblokade pregovora do njihova zaključenja, ali i na domaćoj razini, u borbi protiv korupcije”. Ponosni smo što imamo tako snažnu i izvanrednu lidericu, rekao je tada Antonio Lopez Isturiz.

No, mandat potpredsjednice Kosor istječe, kako kaže glasnogovornik EPP-a Sasmatzoglou, upravo na rujanskom sastanku Internacionale u Rimu. Novi proces kandidiranja upravo je otvoren, ali nije poznato hoće li HDZ ikoga kandidirati kao ni hoće li opet kandidirati dosadašnju potpredsjednicu CDI-ja Kosor. Kandidature će se, kaže glasnogovornik EPP-a, znati uoči sastanka u rujnu.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: