HDZ DAJE POTPORU SVIMA KOJI ĆE BITI ZATO DA SE RUŠI ZAKON O MPO-u

14 07 2012

Karamarko: Jelić nije pretjerao s usporedbom MPO-a i Jasenovca

  • Zagreb, 13.07.2012., 13:07
  • Autor: S.D.M.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ustvrdio je da potpredsjednik stranke Damir Jelić nije pretjerao kada je Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji usporedio s Jasenovcem i Bleiburgom.

‘On je upotrijebio neke jake slike, vjerojatno je bio ponukan samim zakonom koji je protiv života’, rekao je novinarima Karamarko u Saboru, ustvrdivši da su slike bile jake i da Jelić nije pretjerao.

>> HDZ zakon umjetnoj oplodnji izjednačio s Jasenovcem i Bleiburgom

Karamarko je kazao kako je to Jelićev stav te da ne može ni jednom od članova govoriti što će govoriti.

Podsjetivši kako je i papinski nuncij zatražio da se taj zakon ne izglasa, Karamarko je kazao da je Jelić kao praktični vjernik izrekao to kako je izrekao.

Upitan hoće li HDZ pokrenuti inicijativu i za zabranu abortusa s obzirom da je i to protiv života, predsjednik HDZ-a je rekao da je o tome još prerano govoriti.

‘Vi znate da smo mi konzervativna, desničarska stranka, koja zauzima i centar s tim da imamo stajališta koja ima većina pučkih stranaka u Europi’, kazao je Karamarko.

Dodao je da HDZ ima istovjetne stavove s crkvom i da će svi oni koji će ići na to da Zakon o pomognutoj oplodnji ne prođe, odnosno da ga se jednog dana sruši, imati njihovu potporu.

Predjsednik HDZ-a je najavio da će u nastavku rada Sabora na jesen biti puno aktivniji i žešći.

HDZ je, kazao je Karamarko, bio pasivan dok se brinuo oko stranačkih izbora, ali je stanje u posljednjih mjesec dana bitno drugačije.

>> Kritika HDZ-u zbog ‘spavanja’ u oporbi

Kad je riječ o radu na zakonima, HDZ nije zadovoljan radom vlasti koja se, po Karamarkovom mišljenju, gotovo šest mjeseci bavila izvješćima za prošlu i pretprošlu godinu i na taj način kupovala vrijeme da bi na kraju u tjedan dana ugurala toliko bitnih zakona kako bi prošli.

Ocijenio je da to nije demokratski ni korektno prema hrvatskoj javnosti, a da se HDZ stavlja u nezgodnu poziciju u kojoj zakonske prjedloge dobiva sat vremena prije sjednice.

Za curenje iskaza koji je Petar Čobanković dao u USKOK-u, Karamarko je rekao da je to stalni problem. ‘Mi to već gledamo godinama, mnogi interesantni tekstovi svjedočanja i iskaza cure u javnost i to u sasvim određene medijske kuće’, kazao je.

Za navodni iskaz po kojem je Čobanković rekao da se bojao tadašnjeg premijera Ive Sanadera, Karamarko je rekao da svatko ima mjeru do koje sluša šefa, ali da u momentu kad zapovjed tjera u bezakonje tu prestaje i otkazuje se poslušnost. Najavio je da će razgovarati s Čobankovićem. (Hina)

———————————————————————————————-

predsjednik hdz-a nezadovoljan je radom na zakonima

Karamarko: Svi oni koji će rušiti MPO imaju potporu HDZ-a

Svatko ima mjeru do koje sluša šefa, ali u momentu kad zapovijed tjera u bezakonje, tu prestaje i otkazuje se poslušnost, jasan je bio Karamarko o Čobankovićevu strahu od Sanadera

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije zadovoljan radom na zakonima u posljednjih šest mjeseci.

Vlast se gotovo šest mjeseci bavila izvješćima za prošlu i pretprošlu godinu i tako kupovala vrijeme da bi na kraju u tjedan dana toliko nama bitnih zakona ugurala na brzinu da prođu. To nije dobro ni demokratski korektno prema hrvatskoj javnosti i građanima, a nas stavljaju u jednu nezgodnu poziciju da zakonska rješenja i prijedloge dobivamo sat vremena prije sjednice, da se vrlo teško ljudi mogu pripremiti. Nadam se da će od devetog mjeseca i oni početi kvalitetnije raditi. Rad u Saboru bio je, što se tiče većine, nekorektan – kaže Karamarko. Tvrdi on da potpredsjednik stranke Damir Jelić nije pretjerao kada je Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji usporedio s Jasenovcem i Bleiburgom.

On je upotrijebio neke jake slike, vjerojatno je bio ponukan samim zakonom koji je protiv života. Ne mislim da je pretjerao, to je njegov stav, ne možemo mi nijednom od naših članova govoriti što će govoriti. Jelić je praktični vjernik – rekao je Karamarko koji se osvrnuo na danas izglasovani Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji, pa je na pitanje novinara hoće li HDZ pokrenuti inicijativu i za zabranu pobačaja s obzirom na to da je i to protiv života, rekao da je o tome još prerano govoriti.– Vi znate da smo mi konzervativna, desničarska stranka, koja zauzima i centar s tim da imamo stajališta koja ima većina pučkih stranaka u Europi – kazao je Karamarko te dodao da će potporu HDZ-a imati svi oni koji će ići na to da se Zakon o MPO-u jednog dana ruši.

Novinare je zanimalo i što misli o curenju iskaza koji je Petar Čobanković dao u USKOK-u.

– To je stalni problem. Mi to gledamo već godinama da mnogi interesantni tekstovi svjedočenja i iskaza cure u javnost i to u sasvim određene medijske kuće – tvrdi Karamarko koji se osvrnuo i na navodni iskaz po kojem je Čobanković rekao da se bojao tadašnjeg premijera Ive Sanadera.

– Svatko ima mjeru do koje sluša šefa, ali u momentu kad zapovijed tjera u bezakonje, tu prestaje i otkazuje se poslušnost. Razgovarat ću s Čobankovićem – najavio je predsjednik HDZ-a.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: