MILANOVIĆU, OSTAVI ČAČIĆA NA MIRU! TO NAM JAMČI ZABAVU DO KRAJA MANDATA OVE VLADE

7 07 2012
  • Tihomir Dujmović

Tihomir Dujmović

Iza zavjese

Vicepremijer nepopularniji čak i od Ive Sanadera

Neshvatljivo je da Milanović, politički štreber, ne vidi da zbog toleriranja gafova političkom kamikazi Čačiću, on zapravo, korak po korak, silazi s vlasti

 

Najprije su rekli da su pomno razmislili, konzultirali se sa strukom, politički vagnuli i odlučili da treba baš cestom kroz Neum spojiti jug Hrvatske.

No, sad se oglasio resorni ministar, koji kaže da temeljito razmatraju ideju da se ipak gradi pontonski most! Najprije su rekli da su nakon duljeg promišljanja i vaganja zaključili da je nužno ukinuti komemoriranje Bleiburga, što su i napravili, da bi se ovih dana oglasio ministar branitelja Matić, rekavši da je ta odluka dvojbena, da se njome možda prenaglilo i da je njegovo ministarstvo spremno preuzeti brigu o nastavku komemoriranja Bleiburga.

Najprije je Milanović rekao da Croatia summit treba ukinuti jer mu izgleda kao svojevrsna Sanaderova vrtna zabava, a baš ovih dana kao da nikad ništa nije rekao, od Croatia summita se radi prvorazredni politički događaj. I tako bismo mogli unedogled nizati šlagere nekonzistentnosti, naprasne promjene stavova i stalnih improvizacija kao pravi buket dokaza da nikakvog osmišljenog plana nisu imali kad su dobili vlast.

Osim da svjetonazorski mijenjaju državu, što su i priznali! Samo to! S druge strane, počeli su kršiti sve moguće moralne, ali i demokratske uzuse primarno kroz slučaj Čačić pa se tako za sličnu stvar za koju je smijenio ministricu, Milanović sad pravi da i ne zna da je pet puta goru stvar napravio Čačić! I bivša ministrica i njezin pomoćnik mu u lice bacaju dokaze o Čačićevu političkom nasilju, o kršenju svih mogućih demokratskih regula, ali Milanović okreće glavu!

On zapravo ne pokazuje osobitu inteligenciju ako misli da u konačnici sav odijum u slučaju Čačić u prvom redu neće pasti na njega. Čačić je politička kamikaza, Milanović je klasičan politički štreber i neshvatljivo je da ne vidi da u ovom skromnom, ali znakovitom padu popularnosti njega i SDP-a upravo zbog toleriranja Čačićevih gafova on zapravo korak po korak silazi s vlasti.

Nakon svega što je Sanader pripremio prevarenoj naciji, danas mu je Karamarkov HDZ na manje od deset posto razlike! Karamarko strpljivo skuplja krhotine stranke nakon što ju je Sanader demolirao i, jedva dva mjeseca nakon što je preuzeo stranku, vidi se da se led otapa te i stranka i narod s prvim početnim odobravanjima prate što radi.

Može li Milanović zamisliti do koje razine iritira naciju kad je Čačić u anketama nepopularnosti preskočio čak i Sanadera? Zar doista ne razumije da je branjenjem iritantnog Čačića i u slučaju pogibije dvoje ljudi na cesti i u slučaju tog huliganskog nasrtaja na pomoćnika ministrice Holy, u kojem je manirom utjerivača dugova lupao šakom po stolu i tražio da se njegova volja izvrši, zar Milanović doista ne razumije da je toleriranjem pa i obranom Čačićeve političke delinkvencije, za samo šest mjeseci izigrao povjerenje nacije i zapečatio još jedan mandat ljevici?

Zar doista ne razumije da je nacija iziritirana pričama ministrice kulture kako su izmjene Zakona o HRT-u usuglašene s Unijom premda svaki drugi dan stigne dopis iz Unije gdje se protestira protiv toga da se komesarski postavlja ravnatelj državne TV? Tu će pak biti osobito zanimljivo vidjeti tko će pristati ići po svoje mišljenje na Iblerov trg! Tko će pristati biti novi Veljko Knežević!

Zar Milanović ne razumije da je pričom o slinavcima krenuo rat u SDP-u koji je sam izazvao arogantnim stavom prema Komadini i huškanjem svojih medija protiv njega? Ima li gafa, krivog poteza i grubog nasrtaja na demokratske uzuse kakve je HDZ znao raditi u 20 godina vlasti a da ih Milanović sve do jednog nije ponovio u rekordnom roku od šest mjeseci! Milanović nas tako napadno gotovo izazivački podsjeća da je ateist da nije nemoguće da organizira neki ateist Pride premda nitko u tome što je on ateist ne vidi problem.

Problem nastaje kada vidimo da Milanović namjerno i nasilno ateizira državu u kojoj živi 90% katolika i time zabija novi klin u ionako dramatično podijeljenu naciju. A paralelno traži veliki politički konsenzus u državi! Sad je liberalizirao zakon o sigurnosnim provjerama državnih dužnosnika jer će valjda i tu pravi filtar raditi partija!

Partija dakle u svakom segmentu opet zna što je za nas najbolje. I što je nama najbolje i što je Crkvi najbolje!

I kakva TV je nama najbolja! Partija dakle opet misli umjesto nas! Pod pritiskom tog express-lonca sve veće neimaštine i novog političkog terora, postavlja se pitanje razumije li Milanović da povijest uči da se time narod gura na ulicu? Ili će to kao i punu pouku o slučaju Čačić shvatiti tek kad se od dima bengalki više ne bude vidjelo ništa?

 

Oglasi

Akcije

Informacije

One response

8 07 2012
LOPOVI

Čačića i Milanovića nije na vlast doveo nitko drugi do ” DRAGI IVO” i njegova korumpirana KLIKA a takvu LOPOVSKU kliku hrvatski narod nije ima na svome čelu od rešenja Isusa Krista, ako nas je tada i bili, a kamoli od 7 stoljeća kako kaže povijest da smo došli na ove prostore.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: