OPORBA PROZIVA MILANOVIĆA ZBOG ČAČIĆA

6 07 2012
06.07.12.   Starost: 6 h
Oporba proziva Milanovića zbog Čačića
Tomislav Karamarko

Jadranka Kosor

Dinko Burić

Predstavnici saborske oporbe prozvali su premijera Zorana Milanovića za dvostruke kriterije jer, ustvrdili su, prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću tolerira mnogo gore stvari oko političkog kadroviranja nego one zbog kojih je smijenio ministricu zaštite okoliša Mirelu Holy.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko novinarima je u Hrvatskom saboru izjavio kako ga ne čudi nastavak situacije kakva je bila i s Holy.

Koliko se sjećam, dok su bili u oporbi, jako su bili alergični na političko zapošljavanje koje su nama prigovarali, koje doista nije bio slučaj u našem periodu vlasti. Više me, dakle, on čudi, taj prag je sve niži, rekao je Karamarko. Istaknuo je kako takvu praksu Milanović mora presjeći, iako za to očito nema snage ili nema ideje, zapravo slaže se s tim kadrovskim rašomonom.

Upitan očekuje li raspad vladajuće koalicije, odgovorio je kako u to ne vjeruje jer je Milanović davno srušio sve kriterije, i on i Čačić bez kriterija gaze po svemu do čega se dođe.

HDZ-ova zastupnica Jadranka Kosor prozvala je premijera Milanovića za toleranciju peterostrukih mjerila. Zbog mnogo benignijih stvari pekinula sam suradnju s HSU-om i HSLS-om i Vlada je ipak opstala, istaknula je. Ocijenila je da bi o situaciji u vezi s Čačićem trebao raspravljati i Hrvatski sabor.

Čelnik Kluba HDSSB-a Dinko Burić rekao je kako toleriranje Čačićevih kadrovskih intervencija smatra dokazom da je premijer Zoran Milanović nevjerodostojan te da za jedne ima jedne, a za druge neke druge kriterije. To je dokaz nečeg još pogubnijeg za Hrvatsku, a to je da ne vlada premijer Milanović, nego Radimir Čačić, kazao je Burić.

Prema mišljenju SDP-ova zastupnika Zlatka Komadine, odgovore na pitanja o spornim e-mailovima trebaju dati Čačić i premijer Milanović kao šef kadrovske politike Vlade. Komadina je dodao kako je pobornik toga da ista pravila vrijede za sve.

Isto pitanje novinari su postavili i HNS-ovu zastupniku Goranu Beusu Richemberghu, koji im je odgovorio kako se o tome jučer oglasio na Faceboooku, gdje je napisao da se Čačića i u ovom slučaju krivi za sve kako bi netko mogao glumiti žrtvu i obmanjivati javnost.

————————————————————————————————-

Piše: Media servis
Objavljeno prije 5 sati
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova
Karamarko: Ne čudi me Čačić, čudi me premijer Milanović

Foto: Davor Pongračić/Cropix

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko nije začuđen e-mailovima koje je slao Radimir Čačić za zapošljavanje stranačkog čovjeka u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

“Ja se ništa ne čudim. To je praksa, to je, rekao bih, mentalni sklop koji je sklon upravo tom načinu kadroviranja. U isto vrijeme dok se po političkoj liniji i podobnosti zapošljavaju ljudi, u isto vrijeme se na stotine i stotine naših članova i drugih profesionalaca tjera sa svojih radnih mjesta. Ne samo viši i srednji menadžment, nego ljudi koji rade sasvim obične poslove”, rekao je Karamarko i dodao:

“Ne čudi me više Čačić ništa, čudi me premijer Milanović koji za to ima razumijevanja, koji radi razliku između političkog i kumovskog zapošljavanja. Koliko se sjećam, dok su bili u oporbi, jako su bili alergični na političko zapošljavanje koje su nama prigovarali. Više me on čudi. Taj prag je sve niži i niži. Što reći na kraju? Znate kako kaže narod, dajte čovjeku vlast, vidjet ćete kakav je. Na vlasti su šest mjeseci i mislim da su već pokazali svoju pravu ćud”, istaknuo je Karamarko koji misli da bi premijer Milanović trebao povući određene poteze u ovom slučaju.

“Milanović to mora presjeći, ali očito se slaže s tom kadrovskom rašomonijom”

“On mora prerezati to, presjeći. On to mora presjeći, ali očito nema snage ili nema ideju ili se zapravo slaže s tom jednom kadrovskom rašomonijom koja je na djelu u Hrvatskoj”, kaže predsjednik HDZ-a koji pak smatra da se u cijelom slučaju neće ništa bitno dogoditi.

“Neće ništa biti. Oni će potpuno upropastiti kadrovsku sliku u svim tijelima gdje trebaju raditi stručnjaci. To je, nažalost, tako. Međutim, rekao bih da sebi skraćuju rok”, rekao je Karamarko.

Predsjednik najjače oporbene stranke osvrnuo se i na sličan slučaj slanja e-mailova koji je Mirelu Holy koštao ministarske pozicije. “Ovo s ministricom Holy je bio pokušaj da dokažu neki kredibilitet, da pokažu da imaju nekakav moral i karakter. Međutim, vidjeli ste, već na prvoj jačoj situaciji oni padaju. A to je ovaj slučaj”, zaključio je Karamarko.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: