SPLITSKA HVIDRA TRAŽI ISTRAGU O MESIĆEVOM DILANJU TRANSKRIPTIMA

5 07 2012

HVIDRA Split: Neka Mladen Bajić istraži postupke Mesića oko transkripata

Stipe Mesić, predsjednik Hrvatske

Foto

HrvatskaKomentari

1

Tekst

– Pozivamo glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da istraži postupanje bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića glede dilanja brijunskih transkripata, odnosno da istraži je li prekršio Zakon o zaštiti tajnosti podataka i Ustav – kazao je Mario Tomasović, predsjednik Hvidre Split.Čelnici Hvidre ističu da su naši generali potpuno nevini sramotno odvedeni u Haag, gdje im nije mjesto, te da su temelj kvazipresude famozni brijunski transkripti nezakonito dostavljeni u Haag.

– Zastrašujuća presuda logična je posljedica nezakonitih radnji i silnog dodvoravanja određenim centrima moći, poručuju čelnici splitske Hvidre.

S obzirom na to da je u Hrvatskoj svojevrsno izvanredno stanje, tražimo od Vlade sazivanje izvanredne sjednice Sabora na kojoj će se raspravljati o novonastaloj situaciji u zemlji nakon političke presude. To je presuda, ističu, hrvatskom narodu i hrvatskoj državi. Odbacuju glavne teze presude o udruženom zločinačkom pothvatu jer to ne odgovara istini.

Dopredsjednik Hvidre Split Ivan Lela pozvao je narod da se okupi i iznjedri nove ljude i odbaci sve nevjerodostojne političare.

– Pokušat ćemo s narodom, studentima, inteligencijom napraviti novo “hrvatsko proljeće”, kazao je Lela. Apelirao je na jedinstvo svih u Hrvatskoj.

Mladen Škoko poručio je da treba krenuti u Oluju 2 svim pravnim sredstvima kako bi se skinula ljaga s hrvatskih branitelja.

– Hvidra Split ne može ići u prosvjed ako naš general i zapovjednik za te prosvjede nije. Poštujemo njegovu želju. Očekujemo od hrvatskih vlasti da krenu u Oluju 2 svim pravnim sredstvima, kazali su čelnici splitske Hvidre.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: