HDZ SUZDRŽAN O VLADINU PRIJEDLOGU ZAKONA O OKUPLJANJU NA MARKOVU TRGU

5 07 2012
Zagreb, 04.07.2012.

Milijan Brkić najavio je da će HDZ biti suzdržan prema Vladinom prijedlogu, ocijenivši zakon kao politički, a njegove izmjene nedovoljnima da bi građanima omogućile njihovo temeljno pravo na izražavanje mišljenja bez da se u pitanje dovede njihova sigurnost.

“HDZ se kritiziralo da se želi ustoličiti na Markovom trgu kad je zabranjeno prosvjedovanje, a sada smo oporba i smatram da nije bitno čiji je neki prozor na Markovom trgu već sigurnost građana”, rekao je Brkić.
Vladajućima je poručio kako bi za građane možda bilo bolje da ne ispunjavaju svoje predizborno obećanje, ističući kako su tehnička pitanja, koja, ocijenio je, u zakonu nisu dovoljno razrađena, moraju biti na korist, a ne štetu građana čija sigurnost ne smije biti ugrožena.
“Zakon predviđa ograničenje broja i prostora pa ćemo ponovno imati kaveze na Markovom trgu, a spomenici kulture bit će podložni devastaciji i oštećenju”, rekao je Brkić, upozorivši da će sav teret pasti na leđa policije. /HDZ.hrSee More
HDZ – Novosti – Sabor/vlada
Sabor raspravlja o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o javnom okupljanju, kojim se ukida zabrana prosvjedovanja na Markovu trgu Više
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: