PRESUDA PRVOM POTPREDSJEDNIKU VLADE PREDSTAVLJA HIPOTEKU ZA RAD VLADE

2 07 2012

ŠEF HDZ-A O ČAČIĆU

Karamarko: ‘Ovo baca vrlo ružnu sliku na vladu, odlučnost i principe koje Milanović zastupa’

  • Damjan Tadić / CROPIX

Autor:  Hina

Objavljeno: 30.06.2012

‘Presuda prvom potpredsjedniku vlade Radimiru Čačiću predstavlja hipoteku za rad Vlade’

 

ZAGREB – Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas da presuda prvom potpredsjedniku vlade Radimiru Čačiću predstavlja hipoteku za rad vlade, jer će ona i dalje živjeti u sjeni tog slučaja obzirom da se nastavlja žalbeni proces vezan uz taj slučaj.

“Nije dobro, a mi smo pozvali premijera Zorana Milanovića da postupi odlučno i principijelno te svojoj vladi omogući da funkcionira u miru, oslobođena tog slučaja i postupka”, kazao je Karamarko u izjavi novinarima nakon sastanka Središnjeg odbora Zajednice žena “Katarina Zrinski”.

Upitan znači li to da bi Čačić trebao dati ostavku, Karamarko je odgovorio da bi to bilo moralno i svrhovito u odnosu prema hrvatskoj javnosti i vladi.

Na pitanje zašto u ovom slučaju ne vrijedi visoko podignuta ljestvica kao u slučaju bivše ministrice Mirele Holy, predsjednik HDZ-a smatra da Milanović ide iz kontradikcije u kontradikciju te se mora dogovoriti koji je princip i kako će ga poštivati u svom radu.

Čačić je skamenjen slušao presudu: ‘Pa nije sutkinja bedasta! Možda je neiskusna i mlada, ali shvatit će’

“Ovo baca vrlo ružnu sliku na vladu, odlučnost i principe koje premijer Milanović zastupa”, rekao je.

Na pitanje kako komentira Milanovićeve izjave vezane uz pravosuđe Karamarko je kazao da se o pitanjima pravosuđa i sudskim temama ne može loptati.

Pozvao je na ozbiljnost i da se u tom slučaju ne dopusti ishitrenost u izjavama. “Milanović vodi vladu i trebao bi biti umjereniji i razboritiji”, kazao je.

Upitan bi li odlazak Čačića iz vlade doveo u pitanje i cijelu koaliciju, Karamarko je rekao da stanje u koaliciji nije sjajno te što god značio odlazak Čačića, premijer i vlada trebaju preuzeti odgovornost i biti na razini svoje zadaće ako to mogu.

“Ako ne mogu, onda se zna što se dalje događa”, kazao je Karamarko.

HSS traži da Čačić odstupi

ZAGREB – Hrvatska seljačka stranka (HSS) traži od Radimira Čačića da odstupi s mjesta prvog potpredsjednika Vlade, obzirom da je na sudu proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće, u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi, priopćeno je danas iz te stranke.

Ukoliko prvi potpredsjednik Čačić sam ne podnese ostavku, HSS traži od premijera Milanovića da ga na to prisili, jer smatramo da bi svako njegovo daljnje sudjelovanje u Vladi ili drugim tijelima državne vlasti, a posebice u Nadzornom odoru INE d.d. štetilo interesima Republike Hrvatske, ocjenjuje HSS.

“Premijer Milanović krajnje je licemjeran kada prvoga potpredsjednika Čačića pokušava abolirati od odgovornosti, unatoč tome što je od bivše ministrice Holy tražio odgovornost za neusporedivo manje propuste”, ističe HSS i podsjeća kako je SDP ranije tražio do zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da odstupi zbog prometnog prekršaja.

HSS smatra kako ustrajno štiteći prvog potpredsjednika Čačića, predsjednik vlade Zoran Milanović gubi vlastitu vjerodostojnost te otvoreno priznaje da je njegova Vlada postala talac HNS-a. ( Hina)
 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: