NIKOLIĆEVA POLITIKA JE FAŠISTIČKA

28 06 2012

Bruxelles

Karamarko: Politika Tomislava Nikolića je fašistička!

– Još 17 zemalja treba ratificirati ugovor i ja ću danas pozvati kolege da nam daju vjetar u jedra. Mislim da smo to zaslužili – rekao je Karamarko.

Povećaj Karamarko: Politika Tomislava Nikolića je fašistička!

Predsjednik HDZ-a sudjeluje na sastanku europskih lidera iz redova pučkih stranaka.
Foto: Tomislav Krasnec/VLM
Piše: Iz Bruxellesa Tomislav Krasnec/VLM

Tomislav Karamarko prvi put kao predsjednik HDZ-a sudjeluje na sastanku europskih lidera iz redova pučkih stranaka, među kojima su i njemačka kancelarka Angela Merkel, španjolski premijer Rajoy, predsjednik Europske komisije Barroso i drugi.

Ulazeći u zgradu u kojoj se održava taj demokršćanski skup u Bruxellesu, Tomislav Karamarko novinarima je objasnio da će svoje europske kolege pozvati da ubrzaju proces ratifikacije Pristupnog ugovora Hrvatske s EU.

Vjetar u leđa

– Nismo zadovoljni brzinom ratifikacije, još 17 zemalja treba ratificirati ugovor i ja ću danas pozvati kolege da nam daju vjetar u jedra. Mislim da smo to zaslužili – rekao je Karamarko.

Na pitanje kako gleda na sutrašnji početak pregovora Crne Gore s EU i na zaostajanje Srbije, koja ima status kandidata, ali još ne i datum početka pregovora, Karamarko je ponovio da će Hrvatska pomagati svojim istočnim susjedima na njihovu putu u EU, ali je i kritizirao novog srpskog predsjednika Tomislava Nikolića. Njegovu politiku Karamarko je čak nazvao i fašizmom.

‘Čujem da je Merkel popustila’

– Ako je to europski put Srbije, koja se, čini mi se, okreće lagano nekakvom velikosrpskom, miloševićevskom, šešeljevskom fašizmu, onda to sigurno nije dobro. Mi budno pratimo što se tamo događa i morat ćemo imati adekvatne odgovore na sve što nam stiže iz ovakve Srbije. Ali ja se nadam da su toliko svjesni odgovornosti za sudbinu srpskog naroda koji doista može svoj prosperitet ostvariti u EU. Mislim da je pred njima dug i težak put – rekao je predsjednik HDZ-a.

Među sudionicima sastanka europskih pučana su i šefovi država i vlada koji se oko 15 sati sele u zgradu Europskog vijeća, gdje počinju odlučivati o mjerama za spas eurozone. Karamarko je novinarima komentirao i što očekuje od tog summita EU.

– Čujem da je Merkel popustila u jednom dijelu. Vidjet ćemo kako će se danas postaviti i kako će to sutra biti riješeno. Ono što ja imam informacije jest da će to biti jedan koncept, jedan okvir o kojem će se ipak odlučivati na jesen – rekao je.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: