URED,VOZILO I OSTALE ‘BANALNOSTI’ ZA JADRANKU I VLADU

27 06 2012

Odluku Predsjedništva HDZ-a da se Jadranki Kosor dodijeli predsjedničko mjesto u saborskom Odboru za obitelj, mladež i sport, a Vladimiru Šeksu čelno mjesto u Nacionalnom vijeću za korupciju potvrdio je jutros i Klub zastupnika HDZ-a. No iako i jednom i drugom ostaju mnoge privilegije koje dolaze uz predsjednička mjesta, Kosor jutros u razgovoru s novinarima nije ostavila dojam da je zadovoljna, iako je kasnije demantirala da je nezadovoljna

‘Mislim da biste Šeksa i Kosor trebali pitati jesu li zadovoljni. U samom početku kada je došlo do njihove smjene s mjesta potpredsjednika Sabora rekli smo da će sigurno dobiti mjesta predsjednika nekih odbora, prema tome održali smo riječ. Isto tako je i što se tiče automobila. Oni su i jedno i drugo u specifičnoj situaciji. Mislim da gospođa Kosor kao donedavna predsjednica HDZ-a ima pravo na to da se stranka pobrine za njezin prijevoz. Isto tako, gospodin Šeks, za koga sam rekao da je bard, jedan od osnivača HDZ-a, u specifičnoj je situaciji i stranka se treba pobrinuti za njegovo vozilo, ako već pričamo o tim banalnim problemima’, pojasnio je nakon sjednice Kluba zastupnika odluke stranke predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Naime, saborski odbori imaju svoje urede u Saboru, a u njima uglavnom sjedi predsjednik odbora i tajnik/tajnica. Sukladno takvoj praksi, svoje urede dobit će i Kosor i Šeks. Što se pak tiče automobila, njih im je osigurala stranka, a Kosor je zasad, doznajemo, zadržala i osiguranje.

Kosor nije htjela pretjerano komentirati činjenicu da se stranka pobrinula i osigurala joj auto, a u razgovoru s novinarima ostavila je dojam da nije pretjerano sretna zbog cijele situacije.

‘Kao što sam rekla onaj dan kad se glasalo o našoj smjeni s potpredsjedničkih mjesta, ja ću i dalje predano raditi za svoju domovinu kao zastupnica u Hrvatskom saboru, to je naravno velika čast koja se ukazuje rijetkima i ja ću sasvim sigurno opravdati povjerenje onih koji su glasali za mene jer sam bila na listi u petoj izbornoj jedinici’, kratko je prokomentirala Kosor.

U popodnevnim satima novinarima je rekla da nije nezadovoljna. ‘Ja sam prihvatila smjenu s mjesta potpredsjednice Sabora i rekla sam da ću predano raditi, samo da dobijem mjesto gdje ću sjediti, uključiti se u rasprave i raditi iz sve snage. Mislim da imam što za reći i vjerujem da ću sa novim idejama izaći kroz Odbor za obitelj, mladež i šport.Odbor je važan za rad resora koji se oslanja na ministarstvo. Zatvaramo jednu, otvaramo drugu stranicu. Naravno da u mojoj situaciji, neke stvari nije lako prebroditi, ali vrijeme će učiniti svoje. Na kraju, dolazi ljeto, malo ćemo se odmoriti’, kazala je Kosor.

Većina HDZ-ovaca nije htjela komentirati trebaju li ili ne Šeks i Kosor biti zadovoljni, dok je bliski suradnik Kosor Petar Čobanković samo kratko kazao: ‘Ne mogu ja govoriti u njeno ime, ali mislim da je ovo jedan od načina da se na korektan način riješi pitanje uvažene članice HDZ-a i bivše predsjednice.’

O Kosoričinim osjećajima progovoriti nije htjela ni Ana Lovrin. ‘Ja mislim da treba raditi i da je časno biti saborski zastupnik i da na svakoj građanskoj poziciji unutar ovoga društva čovjek može naći prostor za raditi ako želi pridonijeti općem dobru’, kazala je Lovrin.

Upravo je Lovrin u posljednjim rošadama ostala bez mjesta predsjednice Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, a na to mjesto sjest će Vladimir Šeks.

‘Unutar naše stranke ima dovoljno ljudi koji su dovoljno kvalificirani. Mi smo jednostavno preraspodijelili dužnosti, a meni su ostale druge dužnosti – ja sam članica Državnog odvjetničkog vijeća, bit ću potpredsjednica Odbora za zakonodavstvo, članica svih ovih tzv. pravnih odbora – za ustav, pravosuđe, prema tome dovoljno je to posla i u redu je da raspodijelimo poslove unutar kluba’, kazala je Lovrin.

Zanimljivo je da u šest mjeseci postojanja Nacionalnog vijeća za korupciju nije sazvana nijedna sjednica, no Lovrin kaže da nije bilo uvjeta za to.

‘Kao što je poznato, negdje u ožujku imenovano je pet članova vijeća iz reda saborskih zastupnika. Ali nije bilo dovoljno za kvorum, naime vijeće se sastoji od 11 članova, od čega je šest izabranih članova izvan parlamenta. Ja sam kao imenovana predsjednica nekoliko puta slala pozivnice Odboru za izbor i imenovanje da raspiše oglas da bi se oni imenovali i to je učinjeno tek prošloga tjedna. Sada su se stekli uvjeti i očekujem da će novi predsjednik već idući tjedan sazvati sjednicu vijeća iz razloga što je proteklo puno vremena, već gotovo šest mjeseci da to vijeće nije radilo, a itekako ima što raditi, dakle vršiti parlamentarni nadzor nad provedbom strategije borbe protiv korupcije’, pojasnila je Lovrin.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: