JOŠ UVIJEK TRAJU ODLASCI ALI I DOLASCI U HDZ

26 06 2012

Dinko Beaković, legenda svjetskog i europskog boćanja, odlučio je nakon 20 godina provedenih u Primorsko-goranskom savezu (PGS) svoj politički angažman nastaviti u HDZ-u. Danas mu je, prilikom posjeta Rijeci, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko svečano uručio stranačku člansku iskaznicu, nakon čega je održan i sastanak Županijskog odbora HDZ-a Primorsko-goranske županije.

– Bit ću iskren, pošten, reći ću vam razlog. Iza mog prelaska u HDZ ne stoji nikakva afera, svađa, naprotiv, ja sam 20 godina proveo u PGS-u. Regionalna smo stranka i napravili smo dosta. Moj motiv i razlog prelaska u HDZ jest što želim napredovati u politici, Mislim da nam u ovim trenucima nedostaje i domoljublja. Ja sam dragovoljac Domovinskog rata i vojnik HV-a. Mislim da neke stvari idu u pogrešnom smjeru. Vjerujem da se HDZ, koji je stvorio ovakvu Hrvatsku i promovirao je, može vratiti tamo gdje mu je mjesto. Svojim iskustvom mogu pomoći. Vraćam mandat PGS-u i zahvaljujem na suradnji u 20 godina koje smo proveli zajedno. Kao regionalna stranka trebali smo više napraviti, okrenuti se regionalnim i malim lokalnim strankama i tu biti lider. Zapravo je to jedini razlog zašto sam odlučio otići u HDZ koji je nacionalna stranka, naša najjača stranka. Svoj politički fakultet mogu završiti u HDZ-u i pokazati da vrijedim – kazao je Beaković nazvavši HDZ “divom koji je malo zaspao na ovim prostorima i treba ga probuditi”.

Uvjeren je kako HDZ može odigrati važnu i presudnu ulogu na predstojećim lokalnim izborima Predsjednik županijskog HDZ-a Oleg Butković nazvao je Beakovića vrhunskim čovjekom i sportašem koji je vratio mandat PGS-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke. Bitan nam je on kao čovjek, naglasio je Butković. Prvi čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko u Rijeku je došao kako bi, kazao je, razgovarao o svemu što se u stranci događa, devijantnim pojavama, budućnosti, kampanji pred lokalne izbore.

Najavio je razgovore sa stranačkim kolegama iz PGŽ-a i o situaciji u zemlji u prvih šest mjeseci i Vladi s kojom, rekao je, nisu zadovoljni i koja im otvara široki manevarski prostor da, uz konsolidaciju HDZ-a, preuzmu primat već na sljedećim lokalnim izborima. Posebno nam je stalo da u Primorsko-goranskoj županiji i u Rijeci budemo što jači, naglasio je Karamarko.

– Slažem se s Beakovićem da u Hrvatskoj nešto ne valja, vrijednosti koje su stvorene 90-tih izložene su procesu razvodnjavanja, relativiziranja. Stavljene su u drugi plan u odnosu na vrijednosti koje su vrijedile do devedesetih godina. Ideološka supstanca socijalizma danas ima težinu, kao što je imala prije devedesetih. Hrvatska je jedna od zadnjih, ako ne i posljednja država koja treba ući u EU, a još nije razriješila s mnogim recidivima iz prošlosti, s mnogim obilježjima i utezima iz socijalističkog sustava. Da, nedostaje nam domoljublja, Hrvatska u EU mora ući svojim punim imenom i prezimenom – kazao je Karamarko te dodao kako se ne vraćaju u prošlost nego rade inventuru posljednjih 20 godina.

HDZ se vraća svojim korijenima, domoljublju, svojoj ideološkoj potki, političkom učenju dr. Franje Tuđmana i treba ući u EU pod pravim, autentičnim imenom i prezimenom, zaključio je Karamarko. Predsjednik županijskog HDZ-a kazao je kako će već u listopadu biti poznata imena kandidata za gradonačelnika i župana Rijeke i PGŽ-a.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: