NEKIMA JE SVAKO SPOMINJANJE NACIJE SKRETANJE UDESNO

23 06 2012

24sataExpress: Karamarko je najavio kraj doajena HDZ-a

Jadranka Kosor, Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak preseljeni su u muzej političkih starina. Karamarkov HDZ čeka smjena generacija i veliki ideološki zaokret udesno

Subota, 23. 6. 2012. u 19:00   Piše:

24sataExpress: Karamarko je najavio kraj doajena HDZ-a Davor Puklavec/PIXSELL Karamarko najviše računa na Milijana Brkića

Tomislav Karamarko piše novu knjigu – Jesen patrijarha. Njegova će metla, kako se čini, pomesti sve stranačke doajene. Na nedjeljnu proslavu godišnjice stranke na zagrebačkom Jarunu pozvao je mnoge osnivače HDZ-a, ali je u svoju “vladu u sjeni” kooptirao samo mlade ili ljude srednje dobi. To, dakle, nije samo facelifting, to je nova stranka. Karamarko najviše računa na Milijana Brkića, kojega je iz MUP-a i dovukao u politiku. Dva policajca na vrhu, to ne zvuči blistavo, pa je uz njih u svoju “vladu u sjeni” postavio i Dragu Prgometa, koji će parirati Rajku Ostojiću, Davora Stiera, koji će kritizirati poteze Vesne Pusić, Davorina Mlakara, kao alternativu Orsatu Miljeniću i Domagoja Miloševića, koji bi bio specijalist za resor gospodarstva, koji sada u Vladi nadziru Čačić i Grčić.

“Očeve utemeljitelje” HDZ-a Karamarko je očito pozvao tek kao dekor, da bi demonstrirao povratak korijenima. Njegov nedjeljni susret s Vladimirom Šeksom bio je vrlo hladan, izrazito suzdržan. Šeks je došao jer ne može podnijeti pomisao na političko umirovljenje. Jadranka Kosor nije došla, žalila se da je nisu pozvali. Andrija Hebrang podržava Karamarka, ali ljubav zasad nije obostrana. Uostalom, Hebrang se još prošle godine samoinicijativno obećao povući.

– Ta predstava na Jarunu bila je tužna – kaže nam izvor iz HDZ-a.

– Stariji članovi stranke zazirali su od Karamarka i Brkića, kao i njihove nove glasnogovornice, pazili su što će reći, jer ih ne poznaju… Šeks je bio tamo, ali on je gotov i on to zna. Jadranka Kosor nije došla, ona valjda očekuje da se nju uvijek posebno zove, a ne kao i sve druge. To je žena koja ne zna gubiti, kao što ne zna ni pobjeđivati, i ona je isto otpisana.

Tomislav Karamarko će u HDZ-u učiniti ono što je Zoran Milanović uradio u SDP-u. Kooptirat će vlastite “mladoturke”, i dati “cipelu” svima ostalima, naročito svojim protukandidatima na izborima.

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: