PRVO OBRAĆANJE JAVNOSTI NOVE GLASNOGOVORNICE HDZ-a S. ORUČ IVOŠ POVODOM JADRANKINIH TLAPNJI

21 06 2012

‘Obična saborska zastupnica’ navodno upozorena: Ako ne začepiš, bit ćeš izbačena iz HDZ-a

Četvrtak, 21 Lipanj 2012 11:12

Medijskim prostorom proširila se vijest kako je Jadranke Kosor, bivša predsjednice HDZ-a, koncem prošlog tjedna navodno dobila poruku “da će, ako pod hitno ne začepi usta, biti izbačena iz HDZ-a”.

Poruka koja je lansirana u formi trača do Jadranke Kosor je navodno stigla preko dva posrednika, i to nedugo nakon što je sročena. Novinarima Večernjeg lista je to potvrđeno iz njenog najbližeg kruga uz napomenu da je Kosor po načinu na koji je informacija sročena, kao i po tome preko koga joj je prenesena, shvatila kako je cilj bio da čuje upozorenje.

– To su neistine i obične konstrukcije. U HDZ-u nije bilo nikakvog sastanka na kojem bi se govorilo o bivšoj predsjednici, uopće se nije raspravljalo o tome, nije se potegnulo pitanje njene stegovne odgovornosti, niti je itko razmatrao isključenje Jadranke Kosor iz stranke – kazala je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš.

No, kako god bilo, činjenica je da se nakon niza optužbi iznesenih na račun Tomislava Karamarka Kosor povukla te da od nedjelje nije dala ni jednu izjavu.

Kako su počeli problemi “obične” saborske zastupnice

Problemi su počeli onog trenutka kada je bivša predsjednica shvatila da će teško zadržati mjesto na koje nikada nije izabrana. Tada je počela javno iznositi prljavo rublje i govoriti kako su joj protukandidati radili iza leđa. Zamjerila je Karamarku što se uopće kandidirao za predsjednika, ispričala je da ju je Karamarko uvjeravao kako se neće kandidirati a javno nu je pobrojala niz politički loših poteza, kao što je spektakularno uhićenje Josipa Boljkovca, koje je po njezinom mišljenju  bilo popraćeno neumjesnom količnom sile i angažiranjem zamaskiranih specijalaca, te niz toga.

I unatoč činjenici da je oštrica svih javnih istupa mahom usmjerena na Tomislava Karamarka, Kosor nije štedila ni one članove HDZ-a koje je osobno uvela u visoku politiku da bi joj potom, kako naglašava, okrenuli leđa. U tom je kontekstu prozivala je i proziva Ivana Domagoja Miloševića, Davora Božinovića, Davora Stiera, Andreja Plenkovića i mnoge druge.

Međutim, vrhunac političke “pragmatičnosti” Kosor je pokazala onog trenutka kada je sa suzama u očima priopćila hrvatskoj javnosti da se osjeća omalovaženom i poniženom – jer je od osobe koja je potpisala pristupni sporazum sa EU svedena na “običnu” saborsku zastupnicu.

Čini se kako je i priča o navodnim prijetnjama “biser” ravan onom o “običnoj saborskoj zastupnici”

 

R.H.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: