I SUSJEDI SLOVENCI KOMENTIRAJU ANTIEUROPSKE SDP-ove ZAKONE

21 06 2012

HDZ po 200 dneh miru napadla levosredinsko hrvaško vlado

Zagreb – Vrh največje hrvaške opozicijske stranke HDZ je na novinarski konferenci v Zagrebu ostro kritiziral levosredinsko koalicijsko vlado, ki je imela po volitvah 200 dni miru.

0-1NATISNIPOŠLJIPISAVAShare

Vladi premiera Zorana Milanovića so očitali brezdelje, nesposobnost, kadrovske spremembe, ustvarjanje podjetnikom nenaklonjenega ozračja in pomanjkanje domoljubja.

HDZ vladi očita kadrovski cunami

Novi predsednik HDZ Tomislav Karamarko je uvodoma dejal, da so se v HDZ dolgo ukvarjali predvsem sami seboj, potem ko so bili poraženi na parlamentarnih volitvah decembra lani. V prihodnje pa bodo kot konsolidirana stranka znova ostro opozarjali na poteze vlade, ki vplivajo na kakovost življenja hrvaških državljanov. Karamarko je vlado kritiziral zaradi “kadrovskega cunamija”, s katerim so “temeljito počistili s kadri”, ki niso del vladne koalicije. Vladi je očital tudi dejstvo, da sabor ni več pokrovitelj žalne slovesnosti v Pliberku, in da so obupali nad izgradnjo mostu proti Pelješcu.

Ob Karamarku je bilo več njegovih sodelavcev, za katere je dejal, da niso vlada v senci, temveč strokovnjaki, ki bodo spremljali določena področja. Med drugim je vladno gospodarsko politiko kritiziral Karamarkov tekmec na majskih volitvah predsednika HDZ in nekdanji podpredsednik vlade Domagoj Milošević.

“Zaradi nesposobnosti vlade so se zataknili odnosi z Evropsko unijo”

Zunanjo politiko hrvaške vlade je napadel Davor Stier, nekdanji tesen sodelavec in svetovalec bivše predsednice stranke in premierke Jadranke Kosor. Stier je vladi predvsem očital neprepričljive odzive na sporne izjave srbskega predsednika Tomislava Nikolića glede hrvaškega ozemlja. Med drugim je ocenil, da so se zaradi nesposobnosti vlade zataknili odnosi z Evropsko unijo.

Podpredsednik HDZ Drago Prgomet je nasprotoval spremembam zakona o oploditvi z medicinsko pomočjo. Damir Jelić pa je med drugim obtožil vlado, da želi hrvaški jezik znova urediti v skladu z nekdanjim hrvaško-srbskim pravopisom.

STA
Foto:

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: