PORUKE VLADI: VRIJEME JE DA POČNETE RADITI

19 06 2012

dalje.com

est mjeseci bavili smo se sobom, a sada je vrijeme da u najboljoj namjeri kažemo vladajućoj koaliciji: ”Počnite nešto raditi”, poručio je šef HDZ-a Tomislav Karamarko iznoseći inventuru prvih šest mjeseci Vlade. sarkastično je ipak zaključio da je Vlada nešto napravila – a to je čistka kadrova koji ne pripadaju Kukuriku koaliciji.

Ako se pita HDZ, ključni uzrok problema u državi su narušeni odnosi u Vladi.

“Umjesto izlaza iz krize, zasada samo imamo izlaz pojedinih ministara iz Vlade”, zaključak je to Drage Prgometa, koji Vladi zamjera što je više od 90 posto zakonskih prijedloga u Sabor upućeno po hitnoj proceduri. Trn u oku im je i Zakon o potpomognutoj oplodnji.

“Zakon ne uvažava presudu Suda pravde Europske unije od prošle godine, koji kaže da ljudski život počinje začećem”, naglasio je Prgomet.

I kada su investicije u pitanju, ocjena na prvom polugodištu nije prolazna. Jedini konkretan potez je povećanje PDV-a, i on je, prema mišljenju Ivana Domagoja Miloševića, loš.

“Pad bruto nacionalnog proizvoda, pad investicija, pad industrijske proizvodnje, pad potrošnje, s druge strane, jedino što raste nažalost i dalje, raste nezaposlenost, cijene energeneta, rastu porezi, rastu cijene i rasta inflacija”, istaknuo je Domagoj Milošević.

Vlada se nije snašla nakon neprimjerenih izjava Tomislava Nikolića, a nezadovoljni smo i dinamikom ratifikacije pristupnog sporazuma, kazao je Davor Stier.

“Vidjeli smo kako je premijer Milanović dobio pljusku od slovenskog premijera Janeza Janše kada je Janša pred svima, Milanoviću u lice rekao da Slovenija može biti zadnja i to naravno, otvara jedan jako loš prostor”, smatra Stier.

Ministru Jovanoviću imputiraju da uvođenjem standardnog hrvatskog pokušava vratiti srpsko-hrvatski jezik. Jovanović je, inače, na svom facebook profilu, revoltiran jučerašnjim Karamarkovim izjavama, poručio da bi mu očito jasniji bio malograđanski odgoj, na što mu šef HDZ-a danas nije ostao dužan.

“Građanski odgoj u školama ne istiskuje vjeronauk nego prevenira nasilje, rasizam, diskriminaciju, korupciju i uči djecu ravnopravnosti u demokratskom društvu. A sve to malograđaninu Karamarku je strano. Evo, ja predsjedniku HDZ kažem u lice da je on na čelu stranke koja je građanima pokazala što je nenarodna vlast i zato su ih poslali u oporbu na poduže vrijeme”, istaknuo je Jovanović. A Karamarko danas odgovara.

“Taj njegov stil više govori o njemu, nego o bilo čemu drugome i bilo bi dobro da Vlada na neki način utječe na njega da počne normalno komunicirati”, istaknuo je predsjednik HDZ-a. (Mediaservis)

———————————————————————————————

HDZ: Umjesto izlaska iz krize, za sada imamo samo izlazak pojedinih ministara iz Vlade

Foto: Damjan Tadić/Cropix

“MI SMO se šest mjeseci bavili sami sobom, a sada je vrijeme da u najboljoj namjeri vladajućoj koaliciji kažemo: vrijeme je da počnete nešto raditi”, poručio je šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

“Nije problem što smo se mi bavili sobom već što se Kukuriku Vlada bavila isključivo sobom i što su narušeni odnosi u Vladi”, rekao je Karamarko predstavljajući inventuru prvih šest mjeseci rada Vlade.

“Članovi Milanovićeve Vlade ponašaju se kao savjetnici i revizori. Jedini konkretni potez bio je rast stope PDV-a na 25 posto i to je potpuno pogrešno”, ocijenio je Domagoj Ivan Milošević.

“Rezime prvog polugodišta je pad BDP-a, investicija, potrošnje i proizvodnje dok rastu jedino nezaposlenost i cijene”, rekao je Milošević dodavši kako su svi projekti aktualnog vodstva države preuzeti od HDZ-ove Vlade. Odustalo se jedino od Pelješkog mosta, a nepoznato je što je s kanalom Dunav-Sava.

Drago Prgomet upozorava da smo suočeni s kadroviranjem i nepotizmom u Kukuriku koaliciji. “Umjesto izlaska iz krize, za sada imamo samo izlazak pojedinih ministara iz Vlade”, zaključio je Prgomet.

————————————————————————————————-
www.aktual.hr, 18.06.2012.

Vodstvo HDZ-a danas je prozvalo aktualnu vladu zbog, kako su rekli, nekompetentnosti i nerada, a optužili su ih i za antipoduzetničku klimu koja vlada u Hrvatskoj, čistke kadrova te ‘nedomoljublje’. / Aktual.hr

———————————————————————————————–

www.profitiraj.hr, 18.06.2012.

“Ništa se kvalitetno ne događa i dolazi vrijeme da Vladi dobronamjerno kažemo: prijatelji, kolege iz parlamenta i vlade, naši politički oponenti i protivnici, vrijeme je da počnete nešto raditi”, po…ručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na današnjoj konferenciji za novinare.

Rad vlade po resorima, uz Damira Jelića, analizirali su i kritizirali i Davor Stier, Drago Prgomet, Domagoj Milošević i Davorin Mlakar, za koje je čelnik HDZ-a opovrgao da se radi o ‘HDZ-ovim ministrima iz sjene’. “Oni su ljudi koji će ubuduće pokrivati određena područja, no nikakva vlada u sjeni”, rekao je Karamarko. / Profitiraj.hrSee More

HDZ: Dragi prijatelji iz SDP-a vrijeme je da počnete nešto raditi [VIDEO]
Vodstvo HDZ-a danas je prozvalo aktualnu vladu zbog, kako su rekli, nekompetentnosti i nerada, a optužili su ih i za antipoduzetničku klimu koja vlada u Hrvatskoj,….
———————————————————————————————–
www.hrt.hr, 18.06.2012.

Rad Vlade Zorana Milanovića je tsunami nesposobnosti i neinventivnosti, poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko govoreći u povodu šest mjeseci rada koalicijske Vlade.

HDZ-ovci je optužuju da nema…: ni jasnu viziju ni plan ni strategiju kako izvući zemlju iz krize. Jedino što su napravili, čulo se, jest povećanje PDV-a na 25% pa su tako svoj Plan 21 pretvorili u Plan 25, te Hrvatsku po visini PDV-a svrstali u sam vrh svjetskih zemalja. / HRT.hrSee More

Karamarko Milanoviću: Počnite raditi!
Dosad su se bavili sami sobom te su narušeni odnosi u Vladi. Vrijeme je da vladajućoj koaliciji kažemo da počnu nešto raditi, izjavio je šef HDZ-a.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: