KARAMARKO DEMANTIRAO SLANJE IZASLANIKA GLAVAŠU U MOSTAR

17 06 2012
Piše: Petar Grubišić, Davor Ivanković

Na obilježavanju 23. godišnjice utemeljenja HDZ-a u prostorijama NK Jaruna, gdje su se na poziv novog predsjednika i čelništva HDZ-a, okupili svi utemeljitelji bez obzira kojoj stranci danas pripadali, Tomislav Karamarko najavio je kako je stranka napokon konsolidirana i da od sutra postaje prava oporba nesposobnoj Milanovićevoj vladi.

– Sutra imamo novinsku konferenciju na kojoj ćemo se baviti inventurom rada vlasti. Umjesto sto dobili su dvjesto dana odmora, ali to im ništa nije značilo. Nismo pretiha oporba. Čut ćete nas! – rekao je T. Karamarko najavljujući kako će na sutrašnjoj inventuri pokazati čime se ova vlast bavila otkako je preuzela vođenje države. – Sutra ćemo izaći s analizom rada Sabora u šest mjeseci. Vidjet ćete da je dosta točaka na Saboru bilo samo izvješće o prošlogodišnjem i pretprošlogodišnjem radu izvjesnih institucija. Malo je bilo onih progresivnih točaka koje bi ukazivale na to da ova vlast ima planove i da nekim zakonskim odrednicama žele spriječiti negativne trednove u gospodarstvu – dodao je Karamako. Opovrgnuo je da je s njegove strane bilo ikakvih pokušaja stupanja u kontakt s Branimirom Glavašem, a priče o “slanju njegovih izaslanika u mostarski zatvor” nazvao je običnom dezinformacijom.

Govoreći pred utemeljiteljima i gostima na svečanoj sjednici u baraci gdje je Franjo Tuđman prije 23 godine osnovao HDZ-e, novi predsjednik je iziričito naglasio kako HDZ kojega on vodi više neće biti “bez okusa i mirisa”. – Vrijeme je da u EU uđemo s punim imenom i prezimenom, a to ime i prezime ispisivali su dr. Franjo Tuđman, HDZ i hrvatski branitelji, a nikakav Josip Broz Tito i oni koji se pozivaju na njega – rekao je Karamarko i naglasio kako u HDZ-u više neće biti ideološkog vrludanja kao do sada.

Na HDZ-ovu godišnjicu utemeljenja pozvani su svi utemeljitelji bez obzira u kojoj se stranci danas nalaze. Bili su tu brojni “stari” članovi HDZ-a, a od onih koji više nisu u stranci svakako je najzanimljivi Ivan Vekić, bivši ratni ministar. On je govorio na svečanoj sjednici kazavši kako je HDZ nastao od časnih ljudi, te poručio Karamarku da ne gubi dragocijene ljude na račun onih koji dolaze u drugom ešalonu i koji se samo znaju dodvoravati moćnima. Iako je pozvan među utemeljiteljima nije viđen Josip Manolić, a novinare je najviše zanimalo zašto se na svečanom stranačkom skupu nije pojavila i donedavna predsjednica Jadranka Kosor. Njen kolega Vladimir Šeks, koji je došao na svečanost, rekao je da, koliko on zna, J. Kosor nije pozvana. Ona je pak novinarima poručila da neće doći jer je samo dobila pozivnicu za domjenak, a to su kasnije demantirali iz stranke govoreći da je dobila poziv za svečanu sjednicu i domjenak.

U prostorijama NK Jaruna bili su i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić, Karamarkovi protukandidati na stranačkim izborima Domagoj Ivan Milošević i Darko Milinović. Novinare je zanimalo zašto Milinović nije u momčadi starog HDZ-a koji je igrao protiv Mladeži i pobijedio ih sa 6:2. – Nedavno sam operirao hrskavicu u nosu i ne mogu igrati zbog straha od povrede. A da igram i da me slučajno Kalmeta loptom pogodi u nos, što bi rekli – kroza smijeh je rekao Milinović, naglašavajući kako on svoje mjesto u novom HDZ-u vidi u svom Županijskom odboru.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: