AKTUALNA VLAST JE NENARODNA I NE MOŽE NAPRAVITI NIŠTA NA GOSPODARSKOM PLANU

17 06 2012
HDZ
Tomislav Karamarko: Aktualna vlast je nenarodna i ne može napraviti ništa na gospodarskom planu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 17.06.2012. – 13:51:00
Zadnja izmjena: 17.06.2012. – 21:22:18

ZAGREB – Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je prilikom današnjeg svečanog obilježavanja 23. obljetnice osnutka HDZ-a kako je vrijeme da u EU uđemo s punim imenom i prezimenom – a to ime i prezime ispisivali su dr. Franjo Tuđman, HDZ i hrvatski branitelji, a ne nikakav Josip Broz Tito.

“Jesmo Europljani, ali smo Hrvati s dubokim korjenima u europskoj povijesti i povijesti ovog teritorija, borili smo se za svoju zemlju i to ćemo i dalje raditi”, rekao je Karamarko na svečanosti održavnoj u prostorima NK Jarun, gdje je prije 23 godine utemeljena Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) na čelu s dr. Tuđmanom.

Karamarko je ocijenio da je najveći problem HDZ-a što su, kako je kazao, dopustili da tzv. ljevičari koji to zapravo nisu, protegnu ‘svoju ideološku supstancu’ kao nekakve opće vrijednosti koje bi trebalo slijediti.

“Doživjeli smo najperverzniju političku inverziju da je dr. Tuđman proglašavan diktatorom, a oni koji su gradili svoju karijeru na hrvatskoj muci 70-tih godina, proglašavani su ‘očevima hrvatske demokracije’ – i to smo mi dopustili”, kazao je predsjednik HDZ-a Karamarko.

“Gdje smo bili kada se to događalo? Gdje smo bili kada se događao famozni proces ‘detuđmanizacije’ u stranci, koji samo što nije bio i programatski reguliran?”, zapitao je Karamarko poručivši kako je toga dosta.

Aktualnu hrvatsku vlast nazvao je “nenarodnom”, rekavši kako nije sposobna napraviti ništa na gospodarskom planu dok, kako smatra, na ideološkom i moralnom radi sve da rastoči vrijednosti stvorene 90-tih godina s uspostavom samostalne Republike Hrvatske.

“S kojim guštom oni skidaju pokroviteljstvo s Bleiburga; i kažu da neće graditi Pelješki most i neće da postoji teritorijalni kontinuitet hrvatske države”, rekao je Karamarko, dodavši kako im to neće uspjeti.

Vratit ćemo pravu autentičnu Hrvatsku u HDZ, a HDZ ćemo vratiti hrvatskom narodu i ne bojim se za budućnost ove stranke, istaknuo je predsjednik HDZ-a.

“Ono što mora biti čvrsto kao armirani beton je naša ljubav prema Hrvatskoj, naš odnos prema neovisnosti, odnos prema dr. Franji Tuđmanu i njegovom političkom učenju, odnos prema Domovinskom ratu i odnos prema našim poginulim. Ako se tu složimo brzo ćemo se svi opet naći na okupu”, kazao je Karamarko, pozvavši sve bivše članove koji su izišli iz HDZ-a, kao i nove članove da uđu u stranku te da svi zajedno ‘zbiju glave’.

“Mi se moramo izboriti za Hrvatsku jer Hrvatska može biti vrlo lako ugrožena”, dodao je.

Karamarko je ocijenio da je u protekle 23 godine koliko je proteklo od osnutka HDZ-a, ta stranka i pored svih propusta koje je imala, obavila sve zadaće koje je trebala obaviti, poručivši okupljenima kako su HDZ, dr. Franjo Tuđman i oni koji su u jarunskoj baraci nazočili prije 23 godine utemenju HDZ-a, “zlatnim slovima upisani u hrvatsku povijest”.

“U temeljima HDZ-a su časni ljudi – od Franje Tuđmana, Vladimira Šeksa, Marka Veselice, Hrvoja Šošića, Petra Šegendina i drugih”, naglasio je predsjednik Kluba utemeljitelja stranke, Đuro Perica, dodavši kako ima osjećaj da će HDZ s novim vodstvom zaploviti vodama svojih utemeljitelja.

“Nakon ovih što kukuriču i nose makarkakva jaja, siguran sam da ćemo opet na vlast, i nadam se da nam se nikada više neće dogoditi netko tko će baciti ljagu na HDZ. Veseli me plovidba broda HDZ-a u mirnu luku koja će znati kako urediti ne samo stranku već i državu”, kazao je Perica.

Jedan od utemeljitelja stranke, koji više nije član HDZ-a, a bio je na svečanosti oblježavanja 23. obljetnice stranke, je i Ivan Vekić koji je predsjedniku stranke Karamarku poručio da ne gubi dragocjene ljude za račun onih koji će doći u ‘drugom ešalonu’ i dodvoriti se onima koji su moćni.

“Hrvatska ne želi gospodare već sluge koji će se boriti za nju”, naglasio je Vekić.

U sklopu svečanosti polaznicima političke akademije Zaklade Hrvatske državnog zavjeta dodjeljena su uvjerenja o završetku programa, a na stadionu NK Jarun odigrana je utakmica juniora i seniora HDZ-a.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: