SINDROM OSTAVLJENE LJUBAVNICE

16 06 2012

Nekontrolirani bijes Jadranke Kosor

  • Jadranka Kosor

    SINDROM OSTAVLJENE LJUBAVNICE

    Nekontrolirani bijes Jadranke Kosor

    Photo: Pixsell

SINDROM OSTAVLJENE LJUBAVNICE

Nekontrolirani bijes Jadranke Kosor

Stranački izbori su gotovi, a Kosorova kao da još uvijek živi u razdoblju kampanje i srozala se na vrlo niske grane nastupom ostavljene frajle, jeftine ljubavnice koja za uteklim muškarcem pljuje i žestoko psuje na sav glas blateći njegove ljubavničke sposobnosti i za to potrebnu tjelesnu opremljenost.

  • Autor: Marko Jurič|
  • Photo: Pixsell |
  • Srijeda, 13.06.2012 18:14

Jadranka Kosor svakim danom u svakom pogledu sve više propada. Jučerašnja smjena s pozicije potpredsjednice Sabora toliko ju je dotukla da nije mogla obuzdati svoju jezičinu. Tužno je vidjeti kako se zapravo radi o osobi koja ne može kontrolirati svoju taštinu i koja sebe stavlja daleko ispred svih, a osobito stranke. Vidljivo je to u brojnim njenim javnim istupima zadnjih dana. Ipak vrhunac je bio sinoć na HTV-ovom Dnevniku. Kosorova je izbljuvala toliko otrova po svojoj stranci da je čak i voditeljici bilo neugodno. Sve se svelo na misao ako nema mjesta za nju onda najbolje da svi propadnu, a osobito HDZ. Tolika doza narcisoidnosti potpuno je imanentna hrvatskim političarima pa je to očita kvalifikacija koja ju je izdigla na mjesto šefa stranke i i bivše Vlade. Strašno je kada pomislimo da nas je ta žena zastupala i vodila ovu zemlju. Jer tu se radi, ne toliko o nekompetentnoj osobi, koliko o osobi koja je prepuna frustracija i psihičkih nestabilnosti koje ne može kontrolirati i koje njome vladaju. Svakako bi joj dobro došla psihoterapija kontrole bijesa.

Osim što cijelo vrijeme lamentira o svojim zaslugama u borbi protiv korupcije i zatvaranja pregovora s EU, Kosorova stalno stavlja naglasak na šekspirovsku dramaturgiji po kojoj je ona dovela Karamarka u HDZ, a on njoj zabio nož u leđa. Njene zasluge za zatvaranje poglavlja su otprilike iste kao one koje ima svaki građanin za vađenja svoje osobne iskaznice ili vozačke dozvole. Kakve, crne, zasluge sebi ta žena pripisuje? Zatvaranje poglavlja je bio najobičniji tehnički posao koji bi po inerciji stvari bio učinjen od bilo koje imalo suvisle i odgovorne državne administracije. Borba protiv korupcije je dobrim djelom bila motivirana potrebom eliminiranja Sanadera i njegovih ljudi iz stranke i državnih tvrtki. Osim toga tu je bila i prisutna potreba dodvoravanja oporbi i javnosti, a što je bila vrlo glupa igra s njene strane. Što se tiče Karamarkove „nezahvalnosti“ u konačnici odnos Sanader-Kosor je potpuno istovjetan kao i odnos Kosor-Karamarko. Jedina je razlika u tome što je Kosorova išla đonom na svojega prethodnika i potpuno ga uništila politički, materijalno i ljudski, a priča će vrlo vjerojatni imati i epilog u dugogodišnjoj robiji. Karamarako njoj, barem za sada, nije učinio ništa ni približno slično.

Međutim, najveći krimen Kosorice jest ta njena prgavost i lajanje protiv vlastite stranke. Je li Karamarko dobar ili loš izbor za HDZ, je li on došao na vlast moralno upitnim metodama jest nešto o čemu se može diskutirati. Ići o tome javno govoriti na svim najvećim medijima, izvlačiti na površinu sav mogući prljavi veš i blatom se nabacivati po vlastitoj stranci ispod je svake razine i to ne samo političara, nego i čovjeka. Karamarko je HDZ-ova realnost, on je nepromjenjivi čimbenik narednoga razdoblja i to tako treba prihvatiti. Osobito ona kao bivša šefica stranke morala bi biti odgovornija, pametnija i za stranku korisnija. Stranački izbori su gotovi, a Kosorova kao da još uvijek živi u razdoblju kampanje. Sinoćnjim istupom Kosorova se srozala na vrlo niske grane. Bio je to nastup ostavljene frajle, jeftine ljubavnice koja za uteklim muškarcem pljuje i žestoko psuje na sav glas blateći njegove ljubavničke sposobnosti i za to potrebnu tjelesnu opremljenost. Međutim, u takvim slučajevima maske padaju. Kosorova je pričajući o Karamarku i njegovim „dudama varalicama“ zapravo razotkrila istinu o sebi kao političaru, svojoj metodologiji vladanja, a u konačnici i o sebi kao ženi.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: