SUZE LIJU PLAVE OČI

15 06 2012

Licemjerne suze Jadranke Kosor

Published 14.06.2012

 

Naciju  je ovih dana “potresla” tužna i šokantna vijest : Jadranka Kosor više neće biti potpredsjednica Sabora! Odmah se u svima nama rodilo pitanje, koje je zasjenilo čak i odlične igre hrvatske reprezentacije na europskoj nogometnoj smotri: Kako živjeti dalje bez naše nekrunjene kraljice Jace? Zaista, sramotan je i nezahvalan način na koji su se svoje heroine odrekli njeni dojučerašnji podanici i učenici; trebali su se političkom “bon-tonu” naučiti od kulturnih naroda, poput Engleza koji svojoj kraljici pripremaju pompozne koncerte i nakon šezdeset godina vladavine.

 

Nije ni čudo da je nakon svega  poslovično hrabra i stabilna Jadranka Kosor čak dva puta zaplakala pred svevidećim medijskim okom, pa mnogim Hrvatima (a pogotovo onima koji su dotičnu birali) ovih dana kroz glavu prolazi samo jedno: Kako ponovo vratiti osmijeh na prelijepo lice naše bivše premijerke, naše junakinje koja nas je uvela u zemlju “meda i mlijeka” zvanu EU, ili kako se najprikladnije izrazio poznati rock-pjevač Goran Bare – naše majke…

 

Šalu na stranu, prava je istina da nikog zapravo nije pretjerano briga za Jacine “krokodilske suze”, na dan još jednog povijesnog nogometnog okršaja s Talijanima, no ipak ću tim licemjernim suzama posvetiti današnji tekst, jer su me one (u sasvim drugom smislu negoli što sam to dao naslutiti u ironičnom uvodu ovog osvrta) duboko revoltirale i pogodile. Na početku kontemplacije o ovoj gorućoj temi, moram naglasiti da sam čin plakanja bivšoj premijerki nitko ne može zamjeriti. Kao prvo, žene dokazano češće plaču od muškaraca, a plakanje je dokazano zdravo, jer suze ubijaju bakterije i uklanjanju štetne toksine, pa su idealno prirodno sredstvo za dezinfekciju očiju.

 

Kao drugo, birači u pravilu vole vidjeti političare koji pokazuju emocije, a plakanje se i znanstveno gledajući doživljava kao  jedna od najiskrenijih manifestacija naših osjećaja te jedan od najvažnijih artikuliranih oblika neverbalne komunikacije. Dakle, sam čin plakanja Jadranki Kosor nitko normalan ne bi trebao zamjeriti; no što je s razlozima zbog kojih je plakala? Je li gubitak političke fotelje zaista razlog zbog kojeg bi odrasla osoba morala javno roniti suze pred kamerama?

 

 

Na ovom mjestu se vratimo malo u prošlost  i upitajmo se:

 

– Je li Jadranka Kosor javno plakala na novinarska pitanja  o hrvatskim građanima koji kopaju po kontejnerima za smeće?

– Je li Jadranka Kosor javno plakala nad sudbinom radnica “Kamenskog” i nad sudbinom desetaka tisuća ljudi koji su za njenog mandata ostali bez posla?

– Je li Jadranka Kosor javno plakala na podatak o preko 350.000 nezaposlenih Hrvata?

– Je li Jadranka Kosor javno plakala radi  poginulih mladih vatrogasaca, žrtava Kornatske tragedije?

 

Odgovor na sva ova pitanje je nažalost negativan,  pa uzimam sebi potpuno pravo izreći:

 

“SRAM VAS GOSPOĐO KOSOR BILO OVIH LICEMJERNIH SUZA!”

 

 

YouTube Preview Image

 

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: