PRVI NOVI HDZ-ovi KADROVSKI POTEZI

15 06 2012

3.06.2012 / 13:39

PREDLOŽENI NOVI POTPREDSJEDNICI SABORA: AKADEMIK ŽELJKO REINER: “Čast mi je što sam predložen za tu funkciju, ali nisam to očekivao”

  • Predsjedništvo HDZ-a sinoć je donijelo odluku o smjeni potpredsjednika Hrvatskog sabora iz redova HDZ-a, Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, a umjesto njih predloženi su Tomislav Čuljak i akademik Željko Reiner

Piše: M.G.

Saborski zastupnik HDZ-a Željko Reiner izjavio je nakon današnje sjednice Kluba zastupnika te stranke kako mu je čast što ga je Predsjedništvo HDZ-a predložilo za mjesto potpredsjednika Hrvatskog sabora.

“Čast mi je što me je Predsjedništvo HDZ-a predložilo, nisam to očekivao ali čini mi se da je sad vrijeme da se mediji prestanu baviti sa HDZ-om i da se počnu baviti s onim što nam se događa u svakodnevici”, reko je Reiner napomenuvši kako on još uvijek nije imenovan na funkciju potpredsjednika Sabora te da će glasovanje o tome biti tek u petak.

Predsjedništvo HDZ-a sinoć je donijelo odluku o smjeni potpredsjednika Hrvatskog sabora iz redova HDZ-a, Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, a umjesto njih predloženi su Tomislav Čuljak i akademik Željko Reiner.

Sa Šeksom se, kazao je, još nije konzultirao o tome kako treba raditi potpredsjednik Hrvatskog sabora, no dodao je kako će biti jako sretan da dobije pomoć od bilo koga.

Naglasio je i kako izuzetno cijeni sve ono što je Šeks učinio od osnutka HDZ-a, od 1989. do danas. “On je uistinu ugradio sebe u HDZ i bio je na svim ključnim pozicijama od predsjednika Sabora, potpredsjednika Sabora, potpredsjednika hrvatske Vlade i sasvim sigurno bitno doprinio HDZ-u, jednako tako kao i gospođa Kosor koja je bila i ministrica hrvatskih branitelja i obitelji gdje je jako puno napravila za pronatalitetnu politiku, a nakon toga i predsjednica vlade”, rekao je Reiner.

Na pitanje hoće li funkcija potpredsjednika Sabora ugroziti njegov odnos sa Jadrankom Kosor s kojom je bio blizak suradnik, Reiner je rekao kako misli da ta funkcija ne bi trebala ni s kim ugroziti odnose, a na pitanje je li time okrenuo leđa Jadranki Kosor Reiner je odgovorio kako ne misli da itko ikome smije i treba okretati leđa.

“Činjenica je da HDZ nakon izbora ide dalje i predstavlja jednu kvalitetnu oporbu onome što se događa u vrlo tužnoj hrvatskoj stvarnosti”, poručio je Reiner.

 

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: