NOVI LIST I 24 SATA O SMJENI KOSOR I ŠEKSA

13 06 2012
Autor: Jagoda Marić , Zlatko Crnčec
Objavljeno: 12. lipnja 2012. u 22:11

Na njihovo mjesto dolaze Tomislav Čuljak i Željko Reiner, a predsjednik Tomislav Karamarko je kazao kako će im povjeriti vođenje nekih saborskih odbora iz kvote HDZ-a

Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku o smjeni Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa s funkcije potpredsjednika Sabora.

– Predsjedništvo je uz dva suzdržana glasa donijelo odluku da se ide na promjene na tim pozicijama. HDZ-ovom klubu zastupnika bit će predloženo da se umjesto Šeksa i Kosor na pozicije potpredsjednika Sabora izaberu Tomislav Čuljak i Željko Reiner . Dugo smo o ovome raspravljali . Razlozi za smjenu koji su se spominjali su odgovornost za izborni poraz, činjenica da se nije nudila ostavka kao moralni čin ali i potreba za kadrovskim osvježenjem, rekao je nakon sjednice predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko .

Dodao je da budući da je Kosor njegova prethodnica na poziciji šefa stranke, a Šeks u temeljima HDZ-a, novo vodstvo stranke ne želi ih “ni na jedan način obezvrijediti ili poniziti pa će im biti ponuđena druga rješenja u smislu vođenja nekih odbora”.

Kosor je izjavila da se u slučaju njene smjene radi o “odmazdi jer se usudila kandidirati za predsjednicu stranke, te deblokirati i završiti pregovore s EU”.

– U ova tri mjeseca uzorno sam radila dok su me neki samo vrijeđali. Više ću reći na sjednici Sabora kada me budu smjenjivali. Uostalom, i Željka Antunović kandidirala se za predsjednicu SDP-a i izgubila, ali je novi predsjednik nije smjenio s funkcije potpredsjednice Sabora, rekla je Kosor.

Vladimir Šeks je bio nedostupan.

Karamarko je još dodao da ne očekuje da bi nakon ove odluke dio zastupnika odan Šeksu i Kosor mogao napustiti stranku.

– Mi smo sve podjele anulirali, tako nešto ne postoji u HDZ-u. Ništa se dramatično ne događa. Stranka se obnavlja, nema nikakvih stresova, rekao je Karamrako. kraj teksta

————————————————————————————————

Kosor zajecala: Dobila sam poruku da ne trebam HDZ-u

Karamarko je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a rekao da su uz dva suzdržana glasa i ostale “za” odlučili da Kosor i Šeks više neće biti potpredsjednici Sabora

Utorak, 12. 6. 2012. u 21:43, zadnja izmjena prije 2 sata i 5 minuta   Piše: ,

Loading ...

  Davor Javorović / PIXSELL embed player Kosor je razočarana Prijašnja slika Sljedeća slika

Prethodna Sljedeca

0 0 0 0 0

Predsjedništvo HDZ-a je u utorak na sjednici raspravljalo o sudbini Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, koji su trenutačno potpredsjednici Sabora iz redova HDZ-a. Čelnik stranke Tomislav Karamarko je nakon sjednice rekao kako su uz dva suzdržana glasa i ostale “za” odlučili da se ide u promjenu te da Kosor i Šeks više neće biti potpredsjednici Sabora. Istaknuo je kako će na to mjesto biti predloženi Tomislav Čuljak i akademik Željko Reiner.

Na pitanje koji su razlozi takve odluke Karamarko je rekao kako je to gubitak Jadranke Kosor na izborima te moralni čin, jer nakon poraza nije ponudila ostavku na to mjesto.

– Dugo se raspravljalo, stavilo se na stol sve ono što je bilo dobro i što nije. Bilo je tu je i pitanje izbornog poraza, činjenica da se nije ponudila ostavka, više stvari te moralni čin. Promjenama želimo osvježiti stranku. Konsolidacija stranke je evidentna. Moju prethodnicu i gospodina Šeksa koji su temelji stranke ne želimo ni na jedan način obezvrijediti i poniziti. Bit će predložena neka rješenja i oni neće biti degradirani ni u Saboru. Vjerojatno će u petak biti glasanje u Saboru – rekao je Karamarko.

Na početku sjednice izvještaj su podnijeli odvjetnici koji HDZ zastupaju u slučaju Fimi medija.

– Bila je prezentacija tog predmeta. Želio sam da svi budu upoznati i da na jednoj od sljedećih sjednica odlučimo kako dalje. Postoji i opcija da se borimo do kraja no ne odgovara nam dugo suđenje. Stalno ističem da pojedinci koji su počinili kriminal neka odgovaraju. HDZ ne može biti na optuženičkoj klupi. Možda će se u jednom dijelu priznati odgovornost, no ne i krivica. Krivicu nikad nećemo priznati jer HDZ nikog nije kolektivno pljačkala. Odvjetnici nas puno koštaju, a krenemo li u nagodbu nećemo ih dalje trebati – rekao je čelnik HDZ-a.

Jadranka Kosor: Prestara sam za “dude varalice”

Bivša šefica HDZ-a cijelu situaciju u stranci komentirala je u Dnevniku 3 HTV-a. Istaknula je kako je razočarana što više neće biti potpredsjednica Sabora.

– Ovo je poruka koju šalju ljudi koje sam ja upisala u HDZ. Prije šest mjeseci sam potpisala pristupni ugovor s Europskom unijom, a sada sam iz svoje stranke dobila poruku da nisam poželjna te da se ne cijeni moj rad. Ja koja sam bila predsjednica HDZ-a nisam osramotila svoju stranku. Radila sam u nemogućim uvjetima i borila sam se protiv korupcije – istaknula je Kosor. Kaže kako se nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u trebalo konsolidirati stranku i okupiti sve ljude. Spomenula je kako je Tomislav Karamarko pokazao da je gubitnika na izborima Antu Sanadera nakon toga nagradio ulaskom u Predsjedništvo HDZ-a.

– Milinović ostaje, svi ostaju i ostaju im njihovi uredi. Ja i Vladimir Šeks u trenutku kad se izglasa odluka postajemo obični saborski zastupnici. Ostajemo bez komadića svog prostora, a možemo raditi i u saborskom kafiću – naglasila je Jadranka Kosor. Naglasila je kako je ona obavila puno teškog posla u HDZ-u te misli da je ovo poruka njoj da je šalju u povijest. Bivša šefica HDZ-a kaže i kako je u utorak navečer primila puno poruka potpore, a ističe i kako HDZ-u ostaje vjerna.

– Ja sam proteklih nekoliko mjeseci predano radila svoj posao i u Saboru, za razliku od mojih protukandidata na izborima u HDZ-u i moram reći da sam očekivala kako će novo vodstvo tu činjenicu poštivati. Kosor je naglasila i kako je ona “prestara za dude varalice”.

U gotovo istovjetnoj izjavi za Novu TV kod Jadranke Kosor mogli su se čuti jecaji i suze dok je govorila kako je sada dobila poruku da ona više ne treba HDZ-u.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: