TKO JE TO MOGAO ZAMISLITI UNUTAR HDZ-a JOŠ PRIJE MJESEC DANA?

12 06 2012

Objavljeno12.06.2012. u 22:16

čeka se još potvrda kluba zastupnika

Predsjedništvo HDZ-a smjenilo Kosor i Šeksa; Karamarko: Opoziv je bio jednoglasan; Kosor: Ovo je poniženje

Admir Buljubašić / CROPIX Predsjedništvo HDZ-a odlučilo je kasno u utorak navečer smijeniti Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa s funkcija potpredsjednika Sabora i na njihova mjesta imenovati Tomislava Čuljka i Željka Reinera.

Tu odluku mora u srijedu potvrditi Klub zastupnika HDZ-a u Saboru.

“Ne očekujem nikakva nesuglasja na sjednici Kluba zastupnika koja bi mogla dovesti do napuštanja Kluba dijela zastupnika“, izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, nakon sjednice vrha stranke. Karamarko je otkrio da je opoziv Kosorice i Šeksa bio jednoglasan, uz, kako je rekao, dva suzdrzana glasa.

“Rasprava o promjenama naših predstavnika na čelu Sabora bila je sveobuhvatna, govorilo se o izbornom porazu i ostavci dvoje potpredsjednika kao moralnom činu koji je izostao“, naveo je Karamarko.

Otkrio je da su članovi vrha stranke od odvjetničkog tima koji zastupa HDZ u predmetu Fimi Media dobili informaciju o stanju predmeta, no pritom nije htio konkretizirati da li je izgledna opcija o nagodbi s DORH-om o krivnji stranke.

V. MARJANOVIĆ 

Kosor: žele obezvrijediti moj rad u stranci

– Ovo je poruka poniziti, uvrijediti i obezvrijediti moj rad u stranci. Ovo nikako nije poruka da to netko ne želi učiniti. I Ante Sanader je izgubio na unutarstranačkim izborima, ali je kooptiran u predsjedništvo stranke. Uzmite i druge stranke, primjerice SDP gdje je Željka Antunović izgubila na unutarstranačkim izborima, ali je cijeli prošli mandat ostala na mjestu potredsjedince Sabora. Slično je i sa Josipom Lekom, koji je sada potpredsjednik Sabora iz kvote SDP-a, a također je izgubio na unutarstranačkim izborima-, komentirala je Jadranka Kosor i istaknula:

– Tko smjenjuje Vladimira Šeksa i mene? To su ljudi koji su u stranci 7, 9 mjeseci. A smijenjuju nas, koji smo za stranku nešto nparavili, i to baš ususret nedjelji kad je obljetnica HDZ-a. Zaboravljeno je da sam ja potpisala predpristupni Ugovor s EU-.

Iz krugova bliskih Vladimiru Šeksu i Jadranki Kosor doznajemo kako je njihova prva reakcija na smjenu i moguće postavljanje na čelo nekih odbora u Saboru bila, kako je ‘riječ o dudi varalici’. A oni su, kaže naš sugovornik, prestari za dude varalice. Naime, smatraju da je vodstvo stranke, da je htjelo smijenjeni dvojac postaviti na druga mjesta u Saboru, to moglo učiniti već na ovoj sjednici Predsjedništa a ne tu odliku ostaviti za neko nedefinirano vrijeme.

Kad Sabor na plenarnoj sjednici smijeni Vladimira Šeksa i Jadranku Kosor, odnosno kad postavi Tomislava Čuljka i akademika Željka Reinera na njihova dosadašnja mjesta, oni ostaju bez ureda u Saboru.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: