SAD SE KOSOR I ŠEKS TREBAJU POKAZATI KAO DEMOKRATI I PODNIJETI STOIČKI POSLJEDICE PORAZA UNUTAR STRANKE

12 06 2012

http://www.jutarnji.hr/vladimir-seks-i-jadranka-kosor-smijenjeni-su-s-mjesta-potpredsjednika-sabora/1034484/

Karamarko smijenio Kosor i Šeksa! Kosor nakon smjene: ‘Karamarko me ponizio i uvrijedio!’

  • Dragan Matić / CROPIX

Objavljeno: prije 59 min

 

 

ZAGREBVladimir Šeks i Jadranka Kosor smijenjeni su s mjesta potpredsjednika Sabora, a na njihovo mjesta dolaze Tomislav Čuljak i Željko Reiner.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je kako je Kosor njegova predhodnica, a Šeks je u temeljima stranke te da ih ovo vodstvo ni na koji način neće poniziti niti obezvrijediti.

Karamarko je ustvrdio kako će njima povjeriti vođenje nekih saborskih odbora koji su u kvoti HDZ-a.

– Ovo je poruka poniziti, uvrijediti i obezvrijediti moj rad u stranci. Ovo nikako nije poruka da to netko ne želi učiniti. I Ante Sanader je izgubio na unutarstranačkim izborima, ali je kooptiran u predsjedništvo stranke. Uzmite i druge stranke, primjerice SDP gdje je Željka Antunović izgubila na unutarstranačkim izborima, ali je cijeli prošli mandat ostala na mjestu potredsjedince Sabora. Slično je i sa Josipom Lekom, koji je sada potpredsjednik Sabora iz kvote SDP-a, a također je izgubio na unutarstranačkim izborima-, komentirala je Jadranka Kosor i istaknula:

– Tko smjenjuje Vladimira Šeksa i mene? To su ljudi koji su su stranci 7, 9 mjeseci. A smijenjuju nas, koji smo za stranku nešto nparavili, i to baš ususret nedjelji kad je obljetnica HDZ-a. Zaboravljeno je da sam ja potpisala predpristupni Ugovor s EU-.

Iz krugova bliskih Vladimiru Šeksu i Jadranki Kosor doznajemo kako je njihova prva reakcija na smjenu i moguće postavljanje na čelo nekih odbora u Saboru bila, kako je ‘riječ o dudi varalici’. A oni su, kaže naš sugovornik, prestari za dude varalice. Naime, smatraju da je vodstvo stranke, da je htjelo smijenjeni dvojac postaviti na druga mjesta u Saboru, to moglo učiniti već na ovoj sjednici Predsjedništa a ne tu odliku ostaviti za neko nedefinirano vrijeme.

Kad Sabor na plenarnoj sjednici smijeni Vladimira Šeksa i Jadranku Kosor, odnosno kad postavi Tomislava Čuljka i akademika Željka Reinera na njihova dosadašnja mjesta, oni ostaju bez ureda u Saboru.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: