MILOŠEVIĆ I KARAMARKO ZAJEDNO U MEĐIMURJU

12 06 2012

Na stranačkim izborima ljuti protivnici sve bliskiji

Milošević i Karamarko zajedno na skupu kod vinara Tomšića

Milošević, član tima za gospodarstvo, u Međimurju je nakon Karamarka dobio najviše glasova

Povećaj Milošević i Karamarko zajedno na skupu kod vinara Tomšića

Karamarko, Darko Horvat (u sredini) i Milošević na sjednici međimurskog HDZ-a
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Piše: Petar Grubišić,
Ivica Beti/VLM

Domagoj Ivan Milošević, saborski zastupnik i Karamarkov protukandidat na stranačkim izborima, s predsjednikom HDZ-a Karamarkom i glavnim tajnikom Brkićem bio je na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Međimurja. Na tom okupljanju lokalnih hadezeovaca bili su i predsjednici pet susjednih županijskih odbora. Sjednica održana u selu Železna Gora, na imanju vinara Alojza Tomšića, nastavak je, kako kažu u stranci, prakse novog čelništva da obilazi teren i razgovara s članstvom o tome kako što spremnije dočekati lokalne izbore.

Nije tražio ustupke

Pozornost javnosti nije izazvao skup s lokalnim hadezeovcima, nego to što je na sjednicu zajedno s Karamarkom došao i Milošević, njegov ljuti protivnik na stranačkim izborima. U HDZ-u su nam rekli da se odmah nakon stranačkih izbora Milošević stavio na raspolaganje stranci, a novo čelništvo prihvatilo je njegovu ideju o osnivanju tzv. vlade u sjeni koju je on zagovarao u svom predizbornom programu. Milošević će ostati zastupnik HDZ-a u Saboru, a uz tu obvezu neće biti kooptiran u pojedina stranačka tijela. Stavljajući se na raspolaganje novom čelništvu HDZ-a, Domagoj Ivan Milošević, kako doznajemo, nije tražio nikakve ustupke, nego ga je novo čelništvo kao istaknutog stručnjaka za gospodarstvo odlučilo staviti u ekspertni odbor za gospodarstvo. Još jedan razlog zašto je Milošević s Karamarkom posjetio Međimurje jest to što je on na stranačkim izborima poslije Karamarka od međimurskih zastupnika dobio najviše glasova. Miloševića su tijekom kampanje za predsjednika HDZ-a podržali i neki ugledniji članovi gradskih i općinskih vijeća. Time je novo čelništvo htjelo poslati poruku da za sve ima mjesta u HDZ-u.

Svi se pitaju zašto su hadezeovci za mjesto sjednice izabrali Tomšićevu privatnu vinariju. U lokalnom HDZ-u kažu da uvode praksu da se sjednice ŽO HDZ-a održavaju ne samo u Čakovcu nego i drugim dijelovima Međimurja. Ovaj put izabrano je imanje A. Tomšića, koji nije politički aktivan. Njegovo imanje posjećivali su i uglednici iz drugih stranaka. Vinarija mu je izolirana i ima veliku dvoranu za sjednice u koju može stati 120 ljudi.

Sutra o Kosor i Šeksu

Sutra će u Zagrebu Predsjedništvo HDZ-a raspravljati o sudbini Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, potpredsjednika Sabora iz redova HDZ-a, i dati naputak klubu zastupnika da ih na svojoj idućoj sjednici ostavi ili smijeni s te funkcije. Bit će raspravljano i o osnivanju ekspertnih odbora koji bi trebali zamijeniti tzv. vladu u sjeni.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: