KOGA NA ČELO HDZ-a U OSIJEKU?

8 06 2012

U Osijeku se u predvečernjim satima iznenada ukazao novi predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko. S predsjednicima županijskog i nižih stranačkih odbora sastao se u kavani Hotela Osijek, gdje su uz pogled na rijeku Dravu i Baranju bistrili situaciju u kojoj im se našla stranka nakon odlaska predsjednika GO Osijek, Josipa Salapića u Glavašev HDSSB

‘Večeras jednostavno razmjenjujemo mišljenja’, rekao je Karamarko novinarima na terasi hotela, lakonski ustvrdivši da može još netko otići iz stranke, ali može i doći. O kandidatima za novog predsjednika i o izbornoj skupštini osječkog odbora vjerojatno se upravo raspravlja iza staklenih zidova kavane. Najveći problem zasigurno im je koga izabrati za predsjednika najveće gradske podružnice u županiji, a biti siguran da ga Glavaš potom neće preuzeti.

Takav scenarij potpuno bi degradirao vjerodostojnost HDZ-a i ne treba dvojiti da HDSSB za takav rasplet ne bi platio koliko treba jer bi na dulje vrijeme na istoku Hrvatske eliminirao najvećeg političkog konkurenta iz izbornih utakmica. Stoga Glavaš zasigurno neće ispucati sve zainteresirane prebjege iz HDZ-a koji smatraju da nakon 15. općeg Sabora nisu dobili ili ne mogu očekivati pozicije koje misle da zaslužuju te da će lukavo pokušati instalirati nekoga od njih na čelo osječkog HDZ-a, a onda ga javno preuzeti uz zasluženu stimulaciju. Budući da gradom i županijom vladaju njegovi ljudi, jedino HDSSB takvim kandidatima može ispuniti karijerističke snove i na tomu se neće škrtariti. Stoga je HDZ u delikatnoj situaciji i zato je Karamarko večeras u Osijeku.

‘Gubitak nekih ljudi je i dobitak za stranku. Sve je to normalan proces nakon stranačkih izbora koji su predugo trajali. Stranka je predugo bila podijeljena na razne skupine i struje i sada pokušavamo sinergijski srediti stanje. Imperativ nam je jedinstvo HDZ-a i dobra priprema za lokalne izbore. Onaj tko ne vidi sebe u HDZ-u, mi ga također ne vidimo među sobom. Gospodin neka ide onamo gdje je otišao, mi ćemo pronaći bolje rješenje i pokazati na lokalnim izborima koliko su svi ti procesi konsolidacije bili kvalitetni. Večeras ćemo se dogovoriti što ćemo napraviti’, rekao je Karamarko i ponovio da će o Jadranki Kosor odlučiti Predsjedništvo stranke.

‘Razmotrit ćemo argumente za i protiv, napraviti kalkulaciju svačijeg rada i Predsjedništvo će odlučiti. Ljut sam na one koji su raspisali unutarstranačke izbore tako kasno. Pola godine izgubili smo baveći se sami sobom, a ono nam je bilo potrebno za konsolidaciju i pripremu za lokalne izbore. Mislim da nećemo imati preraskošan godišnji odmor’, zaključio je predsjednik HDZ-a večeras u Osijeku.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: