KARAMARKO NAJAVIO SKORI POČETAK KAMPANJE I POVRATAK HDZ-a NA VLAST

8 06 2012

rvi službeni posjet Dubrovniku

Tomislav Karamarko najavio predizbornu kampanju i skoro osvajanje vlasti

U povodu održavanja zajedničkog sastanka novoizabranih članova županijskog i gradskog odbora HDZ-a, predsjednik stranke, Tomislav Karamarko posjetio je Dubrovnik.

“Cijelo sam vrijeme na terenu, obilazim gradske i županijske odbore, nastojeći razgovarati o problemima i pripremati stranku za izbore, nemamo previše vremena, mnogo smo izgubili na unutarstranačkim izborima“, kazao je Karamarko i dodao kako će se na sljedećim lokalnim izborima ostvariti bolji rezultati za HDZ, čiji će pritisak, ova Vlada, osjetiti nakon lokalnih izbora.

Karamarko se osvrnuo na ostavku ministrice Mirele Holy. “U šest mjeseci dva ministra iskaču iz sustava. To dovboljno govori o kaotičnosti vladanja ove Vlade, vrlo su kvalitetno počistili dosta kadrova da bi plasirali svoje ljude, upitnih kvaliteta. Ako se radi o fingiranju moralnog stava licemjerni su“.
“Odluke Vlade su imperativi, nije dobro da dijele lekcije, poput odluke o odustajanju od gradnje Pelješkog mosta bez mogućnosti šire rasprave, dok građani ove Županije moraju putovati s putovnicom u džepu sa jednog na drugi kraj zemlje“, objašnjava Karamarko i dodaje kako ne postoji niti jedan racionalan razlog da bi Hrvatska ostala podijeljena.
“HDZ, kada dođe na vlast, a doći će vrlo brzo, poradit će na tom projektu na kojem je uloženo više od 50 milijuna kuna.“

Na konferenciji za medije sudjelovali su i predsjednik Županijskog odbora Branko Bačić, koji se osvrnuo na uspostavu trajektne linije Brijesta Komarna.
“Lutajući od varijante do varijante ova Vlada pokazuje nedostatak promišljanja i uvažavanja Dubrovnika, bez izgradnje mosta nema gospodarske obnove ove Županije, a ponuđena rješenja su polovična, kratkotrajna i ne jamče razvoj“, govori Bačić te ponavlja kako je trajekt Komarna – Brijesta financijski neisplativ, ekološki i prometno neprihvatljiv.

HDZ je najavio rezoluciju o načelu povezivaja juga Hrvatske koju će predložiti Hrvatskom Saboru na usvajanje, te tražiti od Vlade nastavak izgradnje Pelješkog mosta.

Potpredsjednica stranke, Dubravka Šuica, istaknula je kako Vlada nema razumijevanja za hrvatski jug.
“Broj birača u Dubrovniku ne može biti kriterij za povezivanje juga, važnost Dubrovnika je obrnuto proporcionalna njegovoj veličini, najmanje što se može učiniti je izgraditi isti prometni sustav što Dubrovnik svakako zaslužuje“.

Šuica se osvrnula i na Dubrovnik kao ispostavu Luke Ploče.
“Nakon povijesne važnosti Sponze kao carinarnice, neprihvatljivo je da Dubrovnik bude nečija ispostava, znamo da je Luka Ploče važna, ali poručujem Vladi da o tome razmisli, zbog povijesne uloge koju Dubrovnik nosi“.
Župan Dubrovačko neretvanski Nikola Dobroslavić govorio je o cijeni projekata koje ostvaruje Vlada RH, a premašuju iznos izgradnje mosta.
“15 milijardi kuna je projekt izlaska na Savu gospodina Čačića, dionica autoceste Rijeka Žuta lokva je 5,6 milijardi kuna, kako je onda Pelješki most preskup“, zaključio je svoje izlaganje Nikola Dobroslavić.

AH

Datum zadnje izmjene: 08.06.2012 18:18
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: