AKO SDP ŽELI KONSENZUS S HDZ-om NEKA GA NAJPRIJE PONUDI NA GRADNJI PELJEŠKOG MOSTA

8 06 2012

Takav se čin, istaknuo je,ne može opravdati ekonomskim razlozima, jer se pitanje financiranja moglo riješiti koncesijom i na druge načine.

– Pedeset milijuna kuna je već uloženo u taj projekt stoga će HDZ kada preuzme vlast oživjeti taj projekt zajedno s gradnjom autoceste do Dubrovnika i spojiti teritorij Republike Hrvatske – istaknuo je Karamarko i dodao kako je to puitanje od prvorazrednog gospodarskog, prometnog, ekološkog pa i psihološkog značaja za žitelje najjužnije županije.

– Već sama činjenica da su u šest mjeseci dva ministra otišla iz njezinih redova govore o stanju i atmosferi u Vladi – kazao je Tomislav Karamarko, odgovarajući na novinarski upit vezan uz ostavku ministrice zaštite okoliša i priode Mirele Holy.

– Možda je ministrica Holy trebala otići iz drugih razloga,a ako je tako onda je to samo – farsa. Da je ova Vlada uistinu konzistentna nitko u njoj ne bi ostao – zaključio je Karamarko.

– U zadnja tri mjeseca Milanovićeva Vlada predložila je čak pet rješenja povezivanja krajnjeg hrvatskog juga s ostatkom zemlje, od koridora kod Neuma do trajektnih veza – podsjetio je predsjednik ŽO HDZ Branko Bačić.

– Lutajući među predloženim rješenjima Vlada pokazuje veliko nesnalaženje i neposobnost izvođenja iz izolacije hrvatskog juga – dodao je Bačić i napomenuo kako je gradnja Pelješkog mosta značajna za Hrvatsku i sa sigurnosnog aspekta.

Potpredsjednica stranke i čelnica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica drži kako je poništavanje ugovora o gradnji tog mosta “užasna poruka stanovnicima juga zemlje”.

– Ako imamo isti monetarni, obrazovni i drugi, razumljivo je da želimo i jednaki prometni režim za sve stanovnike Hrvatske – poručila je Šuica.

Član Predsjedništva HDZ-a Nikola Dobroslavić usporedio je vrijednost te investicije koja se procijenjuje na oko 2 milijarde kuna s brojnim drugim, znatno skupljim prometnim projektima za koje je aktualna Vlada pokazala razumijevanje.

Anet Franić
Foto: Tonči Plazibat / CROPIX
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: