HDZ JE SPREMAN PRIZNATI DJELOMIČNU KRIVNJU

6 06 2012

Karamarko ponudio Bajiću 7,5 milijuna kuna za oprost grijeha HDZ-u

  • Tomislav Karamarko

    PLAN ZA SPAŠAVANJE OD BANKROTA

    Karamarko ponudio Bajiću 7,5 milijuna kuna za oprost grijeha HDZ-u

    Photo: Pixsell

PLAN ZA SPAŠAVANJE OD BANKROTA

Karamarko ponudio Bajiću 7,5 milijuna kuna za oprost grijeha HDZ-u

HDZ je spreman priznati djelomičnu krivnju i platiti 7,5 milijuna kuna ako Državno odvjetništvo odustane od optužbe da je isisao iz državnih poduzeća 31,6 milijuna kuna

  • Autor: dnevno.hr|
  • Photo: Pixsell |
  • Srijeda, 06.06.2012 08:51

Tijekom ovog tjedna u središnjici HDZ-a u Zagrebu sastat će se predsjednik stranke Tomislav Karamarko, glavni tajnik Milijan Brkić, pravni zastupnik stranke u procesu Fimi Media Damir Sesvečan i HDZ-ovi odvjetnici Tomislav Penić i Davorin Budin, kako bi raspravljali o mogućnosti nagodbe s Državnim odvjetništvom, piše Globus. List od izvora u stranci doznaje kako je cilj sastanka pokušati odvagnuti koje mogućnosti ima stranka oko ranijeg završetka procesa pa i uz cijenu priznanja djelomične krivnje. Također, navode kako je HDZ spreman priznati djelomičnu krivnju i platiti 7,5 milijuna kuna ako Državno odvjetništvo odustane od optužbe da je isisao iz državnih poduzeća 31,6 milijuna kuna.

– Stranka se nalazi u teškoj situaciji i suđenje za Fimi mediju predstavlja joj ozbiljan politički i kazneno-pravni teret. Našim članovima i hrvatskim građanima treba pokazati da je na čelo stranke došao novi tim koji želi što prije raskrstiti s prethodnicima koji su HDZ i doveli na ovako niske grane. Stoga ćemo pokušati vidjeti koje sve mogućnosti imamo da sudski postupak okončamo za stranku na što bezbolniji način – rekao je Globusu izvor iz stranke.

HDZ-a se kao pravnu osobu tereti da je putem Fimi Medije (6.970.222,42 kn), Mladena Barišića (9.303.542,80 kn) i neevidentiranim donacijama (15.335.800,00 kn) ostvario nepripadnu materijalnu dobit u iznosu od ukupno 31.609.564,63 kuna.

U slučaju da HDZ bude osuđen za sve tri točke optužnice morao bi vratiti cjelokupan iznos, ali i kaznu koja bi mogla dosegnuti i sedam milijuna kuna, a trošak su im i odvjetnici koje od siječnja mjesečno plaćaju 250 tisuća kuna bruto.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: