KARAMARKO ZAUSTAVIO TREND PADA HDZ-a

4 06 2012

4. LIPNJA 2012. 11:46h

Karamarko zaustavio trend pada HDZ-a, no stranku podupire svega 17% ljudi

Podrška politici Vlade Zorana Milanovića u silaznoj je putanji dok je najveća opozicijska stranka nakon izbora novog predsjednika zaustavila trend pada. Pokazalo je to redovito mjesečno istraživanje Cro demokskop agencije Promocija plus….

Izborom Tomislava Karamarka zaustavljen je višemjesečni trend pada potpore HDZ-u. Ipak, još uvijek je ogroman zaostatak oporbene za vladajućom strankom, 17,1% naprema 30,1% koliko ima SDP. Laburisti imaju potporu od 8,1% dok HNS nastavlja pad pa ih podupire tek 3,3% građana.

Predsjednik Josipović s 32,2% i dalje je najpopularniji političar iako mu podrška i dalje pada, dok je na drugom mjestu Milanović s 11,6%, na trećem laburist Lesar s 9,0%, a na četvrtom Željko Rohatinski sa 6,9%.

Titulu najnegativnijeg političara i dalje nosi prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić s 52,2%, a slijedi ga Karamarko s 49,6%. U posljednjem istraživanju tema mjeseca je gospodarska kriza u zemlji, koja je najviše brinula građane.

Toj tezi ide u prilog i podatak o potpori Vladi za njezinu politiku koja iznosi 44,7%, 2 posto manje nego prošli mjesec.(Mediaservis)

 

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: