BISKUP KOŠIĆ POZDRAVIO T. KARAMARKA KAO PREDSJEDNIKA NAJVEĆE HRVATSKE STRANKE

4 06 2012

Objavljeno04.06.2012. u 12:40

misa za dan siska

Biskup Košić prvog pozdravio Tomislava Karamarka, ‘predsjednika najveće hrvatske stranke’

Sisak 4. lipnja obilježava blagdan Sv. Kvirina, sisačkog biskupa i mučenika iz početka 4. stoljeća i Dan grada. Prijepodne u tradicionalnoj procesiji vjernici su prošli ulicama grada od katedrale Sv. Križa do župne crkve Sv. Kvirina, a procesiju i sv. misu predvodio je Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup, u zajedništu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem i Valentinom Pozaićem, pomoćnim biskupom zagrebačkim.

Pozdravljajući okupljene vjernike i političare, sisački biskup Vlado Košić prvoga je pozdravio predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je sudjelovao u obilježavanju Dana Siska.

Košić je rekao:

«Pozdravljam Tomislava Karamarka, novog predsjednika najveće hrvatske stranke i želim mu Božji blagoslov na njegovu putu”.

Na svećanoj sjednici Gradskog vijeća Siska, nagrade grada Siska za životno djelo uručene su upravo biskupu Vlado Košiću za doprinos duhovnoj, humanitarnoj i vjerskoj obnovi Siska, te akademskom slikaru i kiparu Marijanu Glavniku, za ukupni doprinos kulturi grada Siska.

Godišnje nagrade grada Siska dodijeljene su Miroslavu Kišu, bivšem fotoreporteru Jutarnjeg lista, kojeg je bolest prekinula u neprekidnom bilježenju ljudi, događaja i života rodnoga grada; Jasminki Petek Krapljan, voditeljici plesnog studija, velečasnom Branku Koretiću, za promicanje vjerske tolerancije među mladima, te Mariji Zaloker, za dugogodišnji humanitarni rad.

Pohvale grada Siska dodijeljene su Ranku Hrsu, Edinu Doliću, Nenadu Zečeviću, Gerardu Biljanu i Milanu Brankoviću, dok su zahvale grada Siska dodijeljene Danku Domaniću, predsjednik Udruge slijepih i Vatrogasnoj brigadi SINCO-a za izuzetnu hrabrost u gašenju požara u sisačkoj rafineriji. Na svečanosti su dodijeljene i nagrade najboljim policajcima koji djeluju na području grada, temeljnom policajacu Neđadu Kapiću i prometnom policajacu Branku Bulku.

M. Piškor
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: