SILVANA ORUČ IVOŠ, T. ČULJAK I DRUGA PRIPREMLJENA IMENOVANJA POKAZUJU DA KARAMARKOV TIM ZNA ŠTO HOĆE I S KIM TO MOŽE OSTVARITI

2 06 2012
ODLUKA Osnivaju se radna tijela

HDZ-ova vlada u sjeni bez ministara

Nismo zadovoljni radom ove vlade i uskoro ćemo napraviti inventuru njenih prvih šest mjeseci u kojih se zapravo ništa kvalitetno nije događalo, osim što pada standard naših građana i što su uvjeti života sve teži i teži, izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, poručivši da će HDZ u drugoj polovici godine imati puno dinamičniji rad

Marijan LIPOVAC

Predsjedništvo HDZ-a u petak je donijelo odluku da se krene u osnivanje radnih tijela za pojedina područja i na nacionalnoj i na lokalnim razinama, čime bi se počela ostvarivati ideja o vladi u sjeni. No, kako je pojasnio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, ipak neće biti klasičnih »ministara u sjeni«, već će njihovu ulogu imati timovi koji će pratiti rad Vlade i donositi rješenja.

FOTO: FAH

Što se tiče sastava tih timova, ljudima na terenu je prepušteno da izaberu konkretne osobe čija imena bi trebala biti poznata idući tjedan. Osim članova HDZ-a, u tim bi tijelima bili i stručnjaci sa znanjem i iskustvom , posebno u gospodarstvu.

»Nismo zadovoljni radom ove vlade i uskoro ćemo napraviti inventuru njenih prvih šest mjeseci u kojih se zapravo ništa kvalitetno nije događalo, osim što pada standard naših građana i što su uvjeti života sve teži i teži«, izjavio je Karamarko, poručivši da će HDZ u drugoj polovici godine imati puno dinamičniji rad. Na sjednici Predsjedništva nije bilo riječi o sudbini Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa na mjestima potpredsjednika Sabora jer to pitanje, po Karamarkovim riječima, u ovom momentu nije najvažnija stvar za naše građane.

»Za njih je najvažnije koliko će se najveća oporbena stranka angažirati oko kvalitete njihovih života«, dodao je Karamarko. Na pitanje je li nezadovoljan radom Kluba zastupnika HDZ-a, kazao je da prije svega nije zadovoljan radom vladajućih i Sabora jer se ne raspravlja o zakonima koji rješavaju probleme, nego o izvještajima o radu institucija prije dvije godine.

»Mi se šest mjeseci bavimo sami sobom. Mi smo koaliciji umjesto prvih sto dana dali 200 dana. Sabor je pasiviziran i naši zastupnici nisu mogli pokazati ono što mogu. Vjerujte da će nakon naše rekonstrukcije biti drugačije«, istaknuo je Karamarko. Na pitanje je li moguć konsenzus s vladajućima oko bitnih stvari za državu, Karamarko je rekao da bi volio da se taj paket najprije definira, da se vidi koje su to bitne stvari.

»Ako je to ono što spada u dnevni rad vlade, mislim da Vlada treba sama rješavati neke probleme, a ja sam rekao da će uvijek imati potporu oko svega što je dobro i pozitivno. Ono što nije, mi ćemo svakako kritizirati. Prema tome, neka se najprije definira što je to konsenzus, koja su to pitanja. Apsolutno smo tu i kao oporba aspolutno želimo pomoći poboljšanju života naših ljudi«, kazao je Karamarko, a na pitanje bi li HDZ podržao rezanje nekih socijalnih prava odgovorio je se HDZ zalaže za dijalog socijalnih partnera i da neće podržati ništa što bi štetilo standardu ljudi.

Silvana oruč Ivoš nova glasnogovornica HDZ-a

Predsjedništvo HDZ-a u petak je za novu stranačku glasnogovornicu izabralo Silvanu Oruč Ivoš, dugogodišnju novinarku Vjesnika, dok će se Sunčana Glavak, koja je glasnogovorničku dužnost obnašala od siječnja 2008., posvetiti svom zastupničkom poslu. Silvana Oruč Ivoš rođena je 1971. Završila je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, a u Vjesniku je radila kao izvjestiteljica iz Hrvatskog sabora i Vlade te kao komentatorica i kolumnistica. Udana je i majka trojice sinova. U svojoj prvoj izjavi novinarima kazala je da se nada dobroj i korektnoj suradnji, budući da se i sama sve do imenovanja za glasnogovornicu bavila novinarskim poslom. Za razliku od svojih prethodnika Silvana Oruč Ivoš nije članica HDZ-a.

Predsjedništvo HDZ-a potvrdilo je dosadašnjeg međunarodnog tajnika stranke Davora Stiera na toj dužnosti, dok je za novog političkog tajnika HDZ-a umjesto Branka Vukelića izabran Tomislav Čuljak.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: