NEKI SU ODLASCI IZ GDZ-a GUBITAK, A NEKI DOBITAK

1 06 2012

Karamarko

Neki su odlasci iz HDZ-a gubitak, a neki dobitak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je večeras u Osijeku kako se stranka konsolidira te da su neki odlasci iz HDZ-a gubitak, a neki dobitak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je večeras u Osijeku kako se stranka konsolidira te da su neki odlasci iz HDZ-a gubitak, a neki dobitak.

Uoči sastanka s čelnicima županijskog i osječkog gradskog odbora stranke novinarima je rekao da je došao čuti kako razmišljaju lokalni stranački dužnosnici, a nakon što je dosadašnji predsjednik osječkog Gradskog odbora HDZ-a Josip Salapić “prešao u neku drugu stranku”.

Ocijenio je kako su to “normalne stvari, koje se događaju nakon unutarstranačkih izbora” te da su neki odlasci su gubitak, a neki dobitak.

“Onaj tko ne vidi sebe u HDZ-u, ni mi ga ne vidimo među sobom”, odgovorio je Karamarko na upit novinara je li Salapićev odlazak (u HDSSB) gubitak ili dobitak.

Na upit hoće li se ponoviti izbori za vodstvo osječke gradske organizacije, ili će Salapićev zamjenik Peter Lagator preuzeti tu dužnost, Karamarko je kazao kako ga zanima mišljenje ljudi na terenu, te da će postupiti u skladu s onim što bude volja većine i što bude racionalno.

Karamarko je na pitanje hoće li predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Tomislav Ivić, koji je u kampanji za predsjednika stranke podupirao Jadranku Kosor, ostati na toj dužnosti, odgovorio kako će se o svemu razgovarati te da “ne vidi razloga da ne ostane”.

Ocijenio je kako su unutarstranački izbori predugo trajali i da je stranka predugo bila podijeljena te se bavila sama sa sobom, ali da je situacija na terenu, u ograncima koje obilazi, jako dobra te da se prima dosta novih članova.

“Ne vidim razloga da se bilo što raspada, dapače, dobro ćemo se pripremiti za lokalne izbore, poručio je Karamarko.

 


Akcije

Information

Komentiraj