MESIĆ O GADAFIJU I JOSIPOVIĆU, KARAMARKU I USTAŠAMA

1 06 2012

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji ’60 minuta’ televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, povijesti, izbornoj pobijedi Tomislava Nikolića i aktualnom hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću.

Novom predsjedniku HDZ-a, Tomislavu Karamarku, za vrijeme izborne utrke mnogi su spočitavali kako je bio Mesićev suradnik, na što je bivši predsjednik odgovorio kako se ‘na to može gledati i iz druge perspektive’.

“Ako su ga zbog toga kritizirali, a on je pobijedio, možemo reći da mu je upravo to i pomoglo da pobijedi”, izjavio je Mesić.

“Jadranka Kosor zaslužna je za puno toga, ali ona je svoju šansu propustila kad nije sazvala konvenciju stranke nakon odlaska Ive Sanadera. Tad bi sigurno pobijedila”, nastavio je komentirati nedavne stranačke izbore u HDZ-u.

Ne zna kad se točno razišao s Karamarkom, jer o tome nisu razgovarali. Mesić je Karamarka svrstao u ‘skupinu ljudi koja najbolje ne razumije što se to dogodilo u Drugom svjetskom ratu i nakon njega’.

“Da su svi Hrvati završili u ustašama Hrvatske više ne bi bilo. Pobjednici su odlučili kako sve države koje su nastale voljom agresora moraju nestati, među njima je bila i NDH-a. To bi značilo da se Hrvatska vraća u kraljevinu Jugoslaviju. Tad bi trećina Hrvata bila pobijena, trećina bi se razbježala, a preostali bi se asimilirali. Samo zahvaljujući onima koji su stali na stranu antifašizma imamo danas Hrvatsku”, rekao je i istaknuo kako je ‘fašizacija’ Hrvatske zaustavljena 2000. godine.

Pobjeda Tomislava Nikolića na predsjedničkim izborima u Srbiji nije mu veliko iznenađenje.

“Nikolić je bio u radikalnoj stranci, imao je žestoke izjave i bio je postavljen za četničkog vojvodu, a odjednom kaže kako može surađivati. Ne znam, to ćemo vidjeti, ali mislim kako Nikolić ima šanse jer ima snagu”, kazao je. Na pitanje treba li Josipović ići na inauguraciju, odgovorio je kako ‘on osobno ne bi išao’.

Razlog svađe s Josipovićem bila je tvrdnja kako je on pomagao Gadafiju i kako je to štetilo Hrvatskoj.

“Ne znam kako sam to ja Gadafiju pomagao, možda je Josipović imao krive informacije. Nakon tog sukoba smo se nekoliko puta rukovali, ali još čekam da mi se Josipović javi i objasni kako sam to ja Gadafiju pomagao”, objasnio je Mesić.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: