KARAMARKO, PRGOMET I KUJUNDZIC ZAJEDNO NA PREDSTAVLJANJU NOVE JURČEVIĆEVE KNJIGE U ZAGREBU

31 05 2012

PRECIZNA RAČUNICA

Jurčević: Komunisti počinili 89 posto zločina, ustaše 0,13

Knjiga ‘Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina’ autora Josipa Jurčevića, koja donosi popis činjenica o mjestima masovnih pogubljenja nakon Drugoga svjetskog rata a istovremeno su i rezultat istraživanja za Državno odvjetništvo RH (DORH), predstavljena je večeras u Zagrebu

 
 

Gospićko-senjski biskup Mile Bogović kazao je da je Jurčević jedan od onih autora koji su jasnije i glasnije progovorili o komunističkim zločinima te dodao da ovom knjigom probija ‘zvučni zid šutnje’ o istini naše povijesti.

‘Jurčević među prvima skida s nekih poznatih osoba titulu heroja i ubraja ih u zločince’, kazao je, dodavši kako knjiga zorno prikazuje neodrživost komunističke slike povijesti. Također je ocijenio da se autor ne boji govoriti o zločinačkoj čudi komunističkog pokreta koji je, ustvrdio je, za svoje potrebe ozakonio nasilje mržnju i laž i pregazio oko 100 milijuna ljudi.

Istaknuo je da autor knjigom nastoji upozoriti da brojne izvore i povijesnu literaturu iz doba komunističke vladavine treba uzeti s dozom opreza i kritičnosti.

‘Autor nastoji prodrijeti u delikatne teme kao što je istina o stradanjima Hrvata u novijoj povijesti’, kazao je predsjednik Hrvatskoga žrtvoslovnog društva Zvonimir Šeparović.

Od 1571 stratišta i grobišta koliko ih je istraživanjem utvrđeno, 56 posto se nalazi u Hrvatskoj, 6 posto u BiH, u Sloveniji 38 posto. Što se tiče počinitelja zločina, kazao je kako je istraživanje otkrilo da su jugokomunističke vlasti počinile 89 posto zločina, talijanska okupacija osam posto, partizani i četnici 1,5 posto, a vlasti NDH 0,13 posto.

————————————————————————————————————————————————

Zašto ovo izvješće s predstavljanj knjige prof. J. Jurčevića prenosim na blogu na kojemu objavljujem vijesti vezane isključivo za HDZ?

Zato što su u prvom redu zajedno, jedan do drugog sjedili aktualni predsjednik i zamjenik predsjednika HDZ-a, T. Karamarko i D. Prgomet, skupa s dr. M. Kujundžićem koji je na ovaj način poslao poruku da je shvatio da je unutarstranačka ”bitka’ završena. PORUKA koja nadilazi sam dogadjaj predstavljana knjige je da HDZ ne samo da ne će imati unutarstranačkih potresa nego već u startu pokazuje kapacitet za okupljanje svekolike hrvatske desnice.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: