KARAMARKO KAPACITIRAN ZA VOĐU DESNOG CENTRA

31 05 2012

‘Ne bojim se rasipanja, HDZ je vrlo čvrsta i stabilna stranka’

Nakon sastanka sa Šeksom, šef HDZ-a se osvrnuo na stanje u stranci i prebjeg Josipa Salapića u HDSSB. Kaže da se ne boji daljnjeg rasipanja svog članstva

Srijeda, 30. 5. 2012. u 15:23   Piše:

 
'Ne bojim se rasipanja, HDZ je vrlo čvrsta i stabilna stranka' Žarko Bašić/Pixsell Tomislav Karamarko
 

Nakon sastanka s Vladimirom Šeksom, šef HDZ-a Tomislav Karamarko, osvrnuo se na stanje u stranci i prebjeg Josipa Salapića u HDSSB: Ne boji se daljnjeg rasipanja svog članstva.

Ma ne, nikako. Stranka je vrlo čvrsta, stabilna, iz dana u dan stranci se vraća samopouzdanje i stranka je na dobrom putu da se digne. Gospodin Salapić svoju budućnost vidi u drugoj stranci i ne možemo mu ništa prigovarati. HDZ se konsolidira, sliježe se prašina nakon stranačkih izbora i očekujem da će biti priča: odlazi ovaj, pregovarao onaj… A možda i mi s nekim pregovaramo da prijeđe k nama – komentirao je Karamarko.

“Šeks ima apsolutno veliko iskustvo”

O razgovoru sa Šeksom bio je vrlo škrt na riječima. Tek je rekao da su razgovarali o stanju u stranci, komentirali izbore i ocijenili da su bili najdemokratskiji do sada. No, tvrdi da o njegovoj potpredsjedničkoj sudbini nisu razgovarali, te da će to riješiti na Predsjedništvu.

– Šeks ima apsolutno veliko iskustvo i on je najjači zanatlija u tom smislu. I sigurno da će se takve stvari uzimati u obzir pri odlučivanju. No, neće biti rezanja, neće biti ‘preko koljena’. Ono što tražim je jedinstvo i to je imperativ svih imperativa. I stranka će uspjeti, jer je stanje na terenu bolje nego što je bilo – rekao je Karamarko. Na upit zbog čega nije bio na domjenku u povodu dana Sabora, ispričao se riječima da je pobrkao satnicu.

– Doista je došlo do greške, imao sam neki sastanak u gradu i nisam ga više mogao otkazati. Nemojte iz toga ništa iščitavati, osim da sam malo pobrkao satnicu – rekao je Karamarko. Novinari su ga upitali nije li u to vrijeme razgovarao sa Šeksom.

– Ne, ja sam na sastanak sa Šeksom kasnio – otkrio je Karamarko. Dotakao se i kooperativnosti Šeksa i Jadranke Kosor.

– Oni su svakako svjesni da stranka mora ostati jedinstvena. Moraju se smiriti strasti, i gubitničke i pobjedničke, utišati taštine. Sve će to doći na svoje u vrlo kratkom roku – kaže novi šef HDZ-a. Dodao je da već rade planove za vladu u sjeni, tj. radnu skupinu, no nije otkrio ima li u njoj mjesta za Kosoricu.

Karamarko: Očekujem i kavu s Milanovićem

– Pa to ćemo vidjeti. Neće to biti klasična vlada u sjeni, pa ću imenovati ministra u sjeni. To će biti skupina ljudi koja će ići s određenim prijedlozima i rješenjima i budno bdjeti nad onim što aktualna vlada radi. Šest mjeseci bavimo se sami sa sobom i to se sigurno odrazilo na naš rad. Mi smo ovoj vladajućoj garnituri dali ne 100, nego 200 dana, ali i na tome stranka definitivno uči i naučila je štošta – smatra Karamarko. Iako koalicija nije vječiti brak, tvrdi da još nema govora o raskidu koalicije sa Željkom Kerumom, te da se središnjica stranke neće petljati u Split, Osijek, Varaždin. Očekuje i kavu sa premijerom Zoranom Milanovićem.

– Još nije bilo konkretnog dogovora, ali taj ću razgovor prihvatiti. Sve što će dobro učinili ili namjeravaju učiniti, mi ćemo podržati i biti konstruktivna oporba. A što ne valja, to ćemo kritizirati – zaključio je Karamarko.

 

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: