PREBJEZI NAKON SABORA SU NORMALNA STVAR, KOALICIJE NISU VJEČNE

30 05 2012

30.05.2012 / 15:46

NAKON PRELASKA SALAPIĆA U HDSSB: Karamarko: Ne bojim se daljih odlazaka iz HDZ-a, a Šeks nam je potreban zbog iskustva”

  • „Stranka je čvrsta i stabilna i novo vodstvo je u komunikaciji s bazom. Raspoloženje je svakog dana sve bolje i vraća se samopouzdanje“, ocijenio je Karamarko dodavši kako je stranka na dobrom putu
  • „Mi već sad radimo planove za vladu u sjeni i radne skupine, a radimo planove i za rekonstrukciju našeg rada u saboru jer nismo zadovoljni“, rekao je novinarima

Piše: S.V.

Tomislav Karamarko

 

Foto: Krasnodar Peršun/Aktual

Novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas kako se, nakon prelaska Josipa Salapića iz HDZ-a u HDSSB, ne boji daljnjih odlazaka iz HDZ-a.

„Stranka je čvrsta i stabilna i novo vodstvo je u komunikaciji s bazom. Raspoloženje je svakog dana sve bolje i vraća se samopouzdanje“, ocijenio je Karamarko dodavši kako je stranka na dobrom putu. „Mi već sad radimo planove za vladu u sjeni i radne skupine, a radimo planove i za rekonstrukciju našeg rada u saboru jer nismo zadovoljni“, rekao je novinarima u Hrvatskom saboru Karamarko.

“Salapić je otišao i sigurno će biti priča da odlazi ovaj, pregovara onaj. Možda i mi s nekim pregovaramo“, rekao je novi predsjednik HDZ-a dodajući kako se HDZ konsolidira, a sliježe se i prašina nakon stranačkih izbora. „Ovakve priče i nuspojave koje se javljaju su normalne“, ustvrdio je dodavši kako će biti još takvih kalkulacija i priča.

Upitan prekida li se koalicija s HGS-om Željka Keruma Karamarko je kazao kako koalicije nisu vječiti brakovi.

„Središnjica stranke se neće petljati što će se u Varaždinu odlučiti. Mi ćemo podržavati što baza bude predlagala“, rekao je.

Novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je novinarima kako se danas našao s Vladimirom Šeksom, ali i da nisu razgovarali o njegovoj sudbini potredsjednika Hrvatskog sabora. “Razgovarali smo o situaciji u stranci, komentirali smo malo izbore i ocijenili da su ovo bili najdemokratskiji po najvišim demokratskim standardima sprovedeni izbori“, ustvrdio je Karamarko dodavši kako će o potredsjedničkim mjestima u Saboru odlučivati Predsjedništvo stranke.

Upitan računa li na Vladimira Šeksa, Karamarko je uzvratio „Apsolutno! On ima veliko iskustvo i najjači je zanatlija u smislu saborskih procedura i sigurno da će se takve stvari uzimati u obzir pri odlučivanju“.

Poručio je i kako „nema rezanja i neće biti prelamanja preko koljena. Imperativ svih imperativa je jedinstvo stranke“.

Na pitanje jesu li Jadranka Kosor i Vladimr Šeks spremni na suradnju Karamarko je rekao kako su oni svjesni da stranka mora ostati jedinstvena. „Kad se smire strasti i kada se utišaju i pobjedničke i gubitničke taštine sve će to doći na svoje u kratkom roku“, mišljenja je Karamarko.

O tome ima li mjesta za Jadranku Kosor u njegovoj ‚vladi u sjeni‘ Karamarko je kazao kako to „nije tipična vlada u sjeni i nema ministra u sjeni“.(hina)

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: