OKUPLJA SE HDZ-ova VLADA U SJENI

29 05 2012

Karamarkova vlada u sjeni

Predsjednik stranke osnovat će radne skupine po načelu ministarskih resora u aktualnoj vladi, u kojima će biti saborski zastupnici i kandidati za buduće ministre izvan zastupničkih krugova

Tomislav Karamarko već od ovoga tjedna počinje osnivati najavljenu “vladu u sjeni”. Ona, doduše, neće biti utemeljena na klasičnom “westminsterskom modelu” prakticiranom u Britaniji, ali i ostalim zemljama Commonwealtha: Australiji, Novom Zelandu, Kanadi. Taj je model podrazumijevao nominiranje budućih ministara, a u HDZ-ovu slučaju bit će riječ o osnivanju neke vrste radnih skupina po načelu ministarskih resora u aktualnoj vladi uz mogućih nekoliko kandidata za ministre. U njima će biti HDZ-ovi specijalisti po određenim područjima, ali, kako se čini, ne samo iz redova saborskih zastupnika, nego i kandidati za buduće ministre izvan zastupničkih krugova, informacija je koju je Nacional dobio u razgovoru s pripadnikom novog vrha HDZ-a.

Članak je rezerviran za on-line pretplatnike. Cijeli članak pročitajte u novom Nacionalu, dostupnom na svakom kiosku, ili se pretplatite.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: