KARAMARKO PRILAGOĐAVA DUŽNOSTI U STRANCI PREMA VOLJI IZASLANIKA ISKAZANOJ NA SABORU

29 05 2012

Karamarko smjenjuje ljude odane bivšoj šefici

  • Kosor, Karamarko

    ĐAKIĆ, BAČIĆ, ČOBANKOVIĆ…

    Karamarko smjenjuje ljude odane bivšoj šefici

    Photo: Pixsell

ĐAKIĆ, BAČIĆ, ČOBANKOVIĆ…

Karamarko smjenjuje ljude odane bivšoj šefici

Josip Đakić je jedan od najodanijih suradnike bivše šefice stranke te je teško očekivati da će ostati na mjestu predsjednika Odbora za ratne veterane. Ista stvar je i s Brankom Bačićem koji je na čelu Odbora za zaštitu okoliša te Petrom Čobankovićem koji predsjeda Odboru za poljoprivredu.

  • Autor: Dr. K.|
  • Photo: Pixsell |
  • Utorak, 29.05.2012 09:01

Jadranka Kosor, Vladimir Šeks, Josip Đakić, Branko Bačić, Petar Čobanković i Darko Milinović uskoro bi trebali ostati bez fotelja u Saboru.

Kako piše Jutarnji list, Karamarko i novoizabrani vrh HDZ-a vjeruje da ostanak Kosor i Šeksa na najvišim državnim funkcijama, koje su u rukama HDZ-a, ne bi bio u skladu s raspoloženjem stranačkog članstva koje im je na izbornom saboru dalo mizeran broj glasova. Prema tim najavama Jadranki Kosor bi od svih funkcija koje obnaša u Saboru ostalo samo članstvo u Antikorupcijskom vijeću.

Josip Đakić, pak, je jedan od najodanijih suradnike bivše šefice stranke te je teško očekivati da će ostati na mjestu predsjednika Odbora za ratne veterane. Ista stvar je i s Brankom Bačićem koji je na čelu Odbora za zaštitu okoliša te Petrom Čobankovićem koji predsjeda Odboru za poljoprivredu.

Darko Milinović je nakon izbornog sabora potpuno marginaliziran tako da ni on najvjerojatnije neće opstati na čelu Odbora za obitelj, mladež i sport.

Što se tiče trojice HDZ-ovih promatrača u EU parlamentu za pretpostaviti je da će smijenjen biti Frano Matušić kojeg bi trebao zamijeniti Davor Stier.

Nadalje, kako Jutarnji neslužbeno doznaje, Karamarko razmišlja i o osvježenju u saborskim klupama gdje bi rado vidio Dražena Bošnjakovića i Josipu Rimac. Ova rošada će najteže proći jer bi u tom slučaju netko od aktualnih zastupnika morao dati ostavku.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: