PRGOMET O JADRANKI KOSOR I ŠEKSU, KUJUNDŽIĆU, MILINOVIĆU I MILOŠEVIĆU

27 05 2012

INTERVJU

Drago Prgomet o Kosor i Šeksu: Članstvo želi ozbiljne promjene i nove ljude!

‘Budućnost Miloševića i Milinovića je neupitna, a Kujundžić tek treba razgovarati s Karamarkom.’

Autor: Ivan Klarić

 

Drago Prgomet je, uz Tomislava Karamarka, najveći dobitnik XV Općeg Sabora HDZ-a. U utrci za zamjenika predsjednika najjače oporbene stranke, Prgomet je pobijedio Antu Sanadera i Andreja Plenkovića. Danas je u funkciji zamjenika predsjednika HDZ-a sudjelovao na prvom sastanku Predsjedništva stranke nakon čega smo s njim razgovarali o njegovom viđenju budućnosti HDZ-a, budućnosti Jadranke Kosor, Vladimira Šeksa, Darka Milinovića, Domagoja Miloševića, ali i o njegovom kolegi Milanu Kujundžiću koji je u utrci za predsjednika HDZ-a tijesno poražen od Karamarka.

 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je danas, nakon sjednice Predsjedništva, javnost izvijestio o formiranju neke vrste Vlade u sjeni. Kako vi kao zamjenik predsjednika gledate na to?

To smatram dobrom odlukom.

Kako ćete surađivati s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom općenito, ali i kroz tu ‘Vladu u sjeni’?

Očekujem dobru suradnju. Siguran sam da obojica želimo opravdati povjerenje koje smo dobili kao predsjednik, odnosno zamjenik predsjednika stranke. Sjednica predsjedništva je protekla u izvrsnoj radnoj atmosferi a odluke o koptiranju gospodina Ante Sanadera u predsjedništvo stranke i novom predsjedniku kluba zastupnika (Karamarko) su bile očekivane i jednoglasno prihvaćene.

Kakav će biti Vaš daljnji odnos s Kujundžićem?

Kao i dosada: privatno i kolegijalno odličan.

Jeste li od predsjednika i predsjedništva stranke tražili da Kujundžića kooptiraju u vrh stranke kako su to učinili u slučaju Ante Sanadera?

Predložio sam prije svega razgovor gospodina Karamarka i profesora Kujundžića, što je predsjednik i prihvatio. O eventualnom kooptiranju u vrh stranke odluku će donijeti predsjedništvo, no svakako prije toga moramo znati kakvi su politički planovi profesora Kujundžića.

Na čemu ćete inzistirati kada je u pitanju budućnost stranke? Hoćete tražiti neke posebne zahtjeve kao zamjenik predsjednika?

Nastavit ću s započetim. Dakle, inzistirat ću na realizaciji onih načela demokratizacije koje sam iznosio tijekom predizborne kampanje. Potom dati svoj doprinos u jačanju stranke kao oporbe, promovirati zajedništvo i vraćanje vjerodostojnosti, vraćanje povjerenja članova u vodstvo, odnosno građana u HDZ.

Kad smo već kod zajedništva, kako komentirate neuspjeh Vladimira Šeksa i ima li on, po vašem mišljenju budućnost u vrhu stranke?

Članstvo želi ozbiljne promjene i nove ljude. Novoizabrani članovi vodstva stranke će određivati daljnju budućnost HDZ-a.

Kako komentirate neuspjeh Jadranke Kosor?

Izaslanici na Općem saboru su poslali jasnu poruku: nezadovoljni su dosadašnjim vodstvom, načinom vođenja i izbornim rezultatima stranke. Kao rezultat takvog razmišljanja, neuspjeh gospođe Kosor na Općem saboru i nije iznenađenje.

Kakva je politička budućnost Miloševića i Milinovića, gubitnika u utrci za predsjednika stranke?

Vjerujem neupitna. Gospodin Milinović iza sebe ima izvrsne rezultate u svojoj izbornoj jedinici, političar je s velikim iskustvom. Milošević nema toga iskustva, ali ima znanja i energije i te kako potrebne u ovom trenutku našoj stranci.

Osim Vlade u sjeni, o čemu je danas pričao Tomislav Karamarko, što HDZ po vašem mišljenju još treba napraviti u sljedećem razdoblju?

Nastaviti procese demokratizacije, prije svega kroz izmjene statuta. Početi funkcionirati kao jaka oporba te početi intenzivno s pripremama za lokalne izbore.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: