MOGUĆA ISPRIKA HDZ-a ČLANSTVU

27 05 2012
  • 27.05.2012

zamjenik predsjednika HDZ-a

Prgomet: Karamarko bi trebao razmisliti o isprici uime HDZ-a

Prgomet se ne slaže s Karamarkom po pitanju Kumrovačke proslave te kaže kako se ne može nikome zabraniti pravo na nostalgično prisjećanje

Piše: Marko Špoljar/VLM

Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet gostujući na HTV-u u emisiji Nedjeljom u 2 u dao je do znanja da nije i ne misli biti glasnogovornikom niti Milanu Kujundžiću, čiju je predsjedničku kandidaturu podupirao, ali niti predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku. S predsjednikom stranke ne slaže se po pitanju Kumrovečke proslave čiju je zabranu Karamarko de facto zastupao za vrijeme predizborne kampanje rekavši da petokrake i Žikina kola u Kumrovcu ubuduće neće dopuštati.

– Ne možete nekome zabraniti pravo na nostalgično prisjećanje. Sve što nije veličanje totalitarizma, sve što je u okviru zakona treba dopustiti. Ja sam protiv prisila i sprječavanja – jasan je bio Prgomet. Rekao je ne misli samo kimati glavom na sve što predsjednik stranke kaže, a kasnije, kao mnogi njegovi stranački kolege, govoriti da se ničega ne sjeća, da ništa nije čuo ni vidio.

Vrijeme je da u stranci doista imate pravo na iznošenje vlastitih stavova. A kada se usuglasi službeni stav stranke onda ga kao takvoga treba i poštovati – rekao je Prgomet. Smatra da bi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Predsjedništo stranke trebali ozbiljno razmisliti o tome da se svim hrvatskim građanima u ime HDZ-A ispričaju za neke poteze za koje postoje ozbiljne indicije da su bili kriminalni. Za razliku od kolege Kujundžića Prgomet misli da bi skori unutarstranački izbori bili štetni po HDZ.

– Ionako imamo malo vremena da se pripremimo za lokalne izbore (svibanj 2013.). Teško je reći kada bi točno trebalo organizirati izbore, ali svakako ne prije lokalnih izbora, i svakako bi trebali biti održani po principu jedan čovjek jedan glas – rekao je Drago Prgomet.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: