SLUŽBENO STRANAČKO PRIOPĆENJE O DANAŠNJOJ SJEDNICI

24 05 2012

Nacionalne

24. svibnja 2012.

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je nakon konstituirajuće sjednice Predsjedništva novinarima kazao kako HDZ čeka puno posla i najavio osnivanje ekspertnih skupina koje će pratiti važna područja poput gospodarstva, znanosti i školstva.

 

Potvrdio je da se radi o tzv. vladi u sjeni. “Apsolutno, to možemo i tako nazvati i vidjet ćemo koji sve modeli će biti primijenjeni. Budite uvjereni da ćemo dobro analizirati svaki korak koji radi aktualna vlast, da će biti organizirani ljudi koji će bdjeti nad svim time i koji će pravodobno reagirati, koji će biti stručni i jako dobro pripremljeni i suportirani”, naglasio je.

Kazao je da je u danas konstituirano novo Predsjedništvo HDZ-a  kooptiran i Ante Sanader .

“Znate i sami značaj Splita i Splitsko-dalmatinske županije, pogotovo nama u stranačkom smislu”, rekao je Karamarko i naglasio da je Sanader stari, iskusni HDZ-ovac, “samozatajan čovjek koji je i izborni pobjednik u stranci”. “Dakle, stvar je logična”, dodao je.

Potvrdio je da će biti još kooptiranja u Predsjedništvo kazavši da će se ona dogoditi “tijekom vremena, kada stranka vidi što joj je potrebno. “Ništa ne radimo preko koljena”, rekao je.

Karamarko je potvrdio da će sutra biti sjednica Središnjeg odbora na kojoj će za glavnog tajnika HDZ-a predložiti Milijana Brkića te dodao da je Predsjedništvo danas pripremilo i “neke odluke za Klub zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru”.

Novinare je zanimao i kako komentira zahtjev Europske komisije da ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić “pričeka s imenovanjem glavnog ravnatelja policije”, a o čemu pišu hrvatski mediji.

Kazao je kako je u više navrata naglašavao da je velika Ostojićeva pogreška “što je išao dirati zakon koji je prošla vlada uskladila s EU”, a što je bio uvjet za zatvaranje Poglavlja 23.

“To je vrlo velika doza neozbiljnosti i neodgovornosti. Ne postoji kukuriku politika prema EU ili HDZ politika prema EU – postoji hrvatska politika prema EU i to je nešto oko čega bi trebao postojati konsenzus”, naglasio je čelnik HDZ-a i poručio kako se oko nekih stvari “ne može razgovarati”.

“Ako je taj zakon privaćen kao uvjet za Poglavlje 23, onda ga nitko više nema što mijenjati. Mogao je možda mijenjati neke uredbe. Prema tome sam se doveo u situaciju, neću to označavati terminom nesposobnosti, ali šlamperaj sigurno, i ne znam kako će se iz toga izvući”, poručio je ministru Ostojiću.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: