PRVA SJEDNICA NOVOG PREDSJEDNIŠTVA. A. SANADER KOOPTIRAN U PREDSJEDNIŠTVO RADI REGIONALNE URAVNOTEŽENOSTI

24 05 2012

PRVE KARAMARKOVE ODLUKE

Sanader kooptiran u Predsjedništvo HDZ-a

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Drago Prgomet, Tomislav Karamarko, Damir Sesvečan, Božo Galić, Dubravka Šuica, Marijan Coner, Josipa Rimac

Datum objave:
24.05.2012 12:26

Autor: M.O/I.E.M.

Na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu oko podne u središnjici HDZ-a okupilo se novoizabrano predsjedništvo stranke na čelu sa šefom Tomislavom Karamarkom, koje je pod obrazloženjem regionalne zastupljenosti odnosno ravnoteže u predsjedništvu HDZ-a kooptiralo splitsko-dalmatinskog župana Antu Sanadera, inače Karamarkovog kandidata za zamjenika šefa stranke

Na pitanje hoće li time narušiti autoritet Dragi Prgometu, koji je na unutarstranačkim izborima s liste Milana Kujundžića osvojio mandat zamjenika predsjednika HDZ-a, Karamarko je kazao kako o tome nema ni govora te da je.

Tomislav Karamarko je potvrdio će za glavnog tajnika HDZ-a sutra će Središnjem odboru predložiti Milijana Brkića, svog bivšeg bliskog policijskog suradnika, a sada saborskog zastupnika dijaspore.

Klub zastupnika HDZ-a sutra će odlučiti o smjeni Jadranke Kosor s čelnog mjesta tog kluba, te će obznaniti hoće li od Predsjedništva Sabora zatražiti da umjesto aktualnih saborskih potpredsjednika Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa prihvati ljude iz novog rukovodstva najveće oporbene stranke.

Uz Karamarka, četvrtog lidera stranke nakon Franje Tuđmana, Ive Sanadera i Jadranke Kosor, te njegovog zamjenika Dragu Prgometa, najuže novo rukovodstvo vodeće oporbene stranke čine Božidar Kalmeta, Damir Jelić, Božo Galić, Marijan Coner, Dubravka Šuica i Dražen Bošnjaković. Sve su to odreda ‘Karamarkovi ljudi’ koji su mu u kampanji davali podršku.

U predsjedništvo stranke su ušli su Oleg Butković, Pero Ćosić, Darko Horvat, Nenad Horvatić, Gordan Jandroković, Franjo Lucić, Josipa Rimac, Ana Lovrin, Željko Turk i Antun Vidaković.

U svom pobjedničkom govoru Karamarko je poručio da nitko ne smije biti višak u stranci te da će zaboraviti sve ono što je loše doživio u kampanji. Istaknuo je i kako će predložiti izborni kodeks za sljedeće izbore i raditi na demokratizaciji HDZ-a. Glavni strateški cilj mu je pobijediti prvo na lokalnim, a potom i na parlamentarnim izborima. Vladajućoj Kukuriku koaliciji je poručio da se pripreme na oštru oporbu, jer da je vrijeme eksperimentiranja s Hrvatskom prošlo.

Na općem saboru izaslanici su birali šest potpredsjednika stranke, a za tu funkciju kandidirala su se 24 kandidata. Izbore je obilježio fijasko dosadašnjih stranačkih dužnosnika, kao što su Vladimir Šeks, Andrija Hebrang, Branko Bačić, Ivan Jarnjak, Katarina Fuček, Ante Kulušić, Ivan Šuker.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: