NEKI KARAMARKOVI PROTUKANDIDATI NE ZNAJU DA JE SABOR ZAVRŠIO

24 05 2012

Novi predsjednik HDZ-a krenuo rješavati odnose s pobijeđenima na izborima

Tomislav Karamarko neće uključiti Kujundžića

Nakon ‘gerilskog’ napada Milana Kujundžića, žuri se i danas osniva Predsjedništvo stranke

Piše: Davor Ivanković, 
Tea Romić/VLM

Nije još praktično ni preuzeo stranku, niti konstituirao Predsjedništvo, riješio što će s J. Kosor, V. Šeksom, a njegov najžešći protivnik na proteklim izborima, dr. Milan Kujundžić već traži da do kraja 2012., dakle za nekih pola godine, organizira nove izbore. Koje bi trebao i izgubiti. Sve radi dobrobiti HDZ-a i hrvatskog naroda. M. Kujundžić objašnjava svoj “gerilski” napad i ne da Tomislavu Karamarku ni tri dana mira.

– Tomina je pobjeda legitimna, no čemu čekati da sa svojom sadašnjom ekipom izgubi lokalne izbore, pa da se organizira sabor stranke na kojemu će biti smijenjen… Tomi kao prijatelju dobrohotno poručujem – novi ljudi moraju doći na lokalnoj razini, ovi tvoji Kalmete, Šuice, opet će izgubiti lokalne izbore – kaže Kujundžić.

Sam se izbacio

Ovim potezom Kujundžić je riješio dvojbu hoće li ga ili ne T. Karamarko “kooptirati” u stranački vrh. Kujundžić ne želi kooptiranje jer, kaže, “da sam imao takvih ambicija, bio bih pristao na funkciju zamjenika, no, pristao bi načelno ići s Karamarkom “samo nakon dužeg razgovora”. Kako stvari stoje, načekat će se. Karamarko je, naime, uvjerio se u to i Drago Prgomet, ionako bio nesklon kooptiranju Kujundžića. Ovako, sad će napraviti dvije stvari – požurit će s konstituiranjem Predsjedništva stranke već danas, a riješio je i svoju dvojbu treba li preuzeti osobno funkciju predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru RH – preuzet će je!

Karamarko se jučer pojavio u saborskim klupama, a najavio je i da će se već danas pojaviti u središnjici stranke. Prije početka sjednice Sabora zastupnici HDZ-a održali su sjednicu kluba, na kojoj se nije pojavila bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, navodno zbog odlaska liječniku zbog problema s ramenom, kako je objasnio Karamarko. Na njenu pritužbu da joj se ne javlja na telefon Karamarko je rekao kako je u pitanju nekakva pogreška. Kosor se kasnije pojavila u Saboru.

Ipak su se našli

– Nisam vidio njezin poziv, a imam memoriran broj – kazao je Karamarko i dodao kako je ne izbjegava.

– Predizborne i izborne tenzije prošle su i moraju proći, taštine moraju splasnuti – kaže Karamarko te dodaje da se nitko ne mora bojati za budućnost HDZ-a ni za jedinstvo jer je na Klubu HDZ-a bila jako dobra atmosfera.

Vraćamo se u pojačanom intenzitetu, puhat ćemo za vrat Vladi koja ništa pametno i konstruktivno nije predložila, osim što raspravljamo o izvješćima od prošlih i pretprošlih godina. Tako neće ići – odlučan je Karamarko. Govori i o načinu odlučivanja unutar stranke.

– Sva važna pitanja, i ona kadrovska, bit će predmet rasprave Predsjedništva i drugih važnih tijela stranke. Naravno da ću kao predsjednik presijecati tamo gdje dolazi do mimoilaženja. Ali, svaka će odluka biti donesena na raspravi stranačkih tijela – tvrdi. Donedavna šefica J. Kosor stigla je kasnije u Sabor. – Našla sam se danas i razgovarala s Karamarkom. Ne mogu vam reći o čemu, to je bio razgovor u četiri oka – rekla je te dodala kako nije bilo nikakve primopredaje, toga nema unutar stranke. – Karamarko mi je rekao da će o tome hoću li ja i dalje biti potpredsjednica Sabora odlučiti Predsjedništvo HDZ-a. Nisam pitala ostajem li – kaže.

Šeks nije izabran, je li ispregovarao?

– Ne osjećam se kao da sam doživio poraz, osjećam da je pobijedila demokracija u HDZ-u, ovaj izborni sabor bio je na razini najvećih demokratskih standarda – kazao je Šeks, koji se ne slaže da je ovo njegov politički kraj.

– Nije točno da nisam član nijednog stranačkog tijela. Zastupnik HDZ-a po statutu je član Središnjeg odbora. Nisam izabran ni za jedno mjesto, ali nije to kraj svijeta – zaključio je Šeks. Poslije je jako nahvalio kako je XV. izborni sabor bio najdemokratskiji dosad… Ima li razloga za takvu hvalu izbora koji su ga ‘izbrisali’!? Ako je nešto ispregovarao, onda ima…

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: