PAUK U VLASTITOJ MREŽI

23 05 2012

šibenska računica

Pauk: Kad je Kosor pala, stali smo uz pobjednika Karamarka

CROPIX U HDZ-u Šibensko-kninske županije koja je uoči izbornog Sabora stranke glasnije od mnogih drugih optirala za kontinuitet Jadranke Kosor na čelu HDZ-a, ‘jutro poslije’ nema panike. Protivno zlogukim najavama (spinovima) da u slučaju Karamarkove pobjede novu članicu Predsjedništva HDZ-a Josipu Rimac “u Šibeniku nitko ne treba čekati”, čime se htjelo reći da svi mogu pakirati svoje stvari, ništa se nije dogodilo. Pobjedu Tomislava Karamarkaovdašnje “zajedničarsko” vodstvo primilo je mirno i bez puno riječi.

Deklarirani štovatelji bivše predsjednice izrazito su suzdržani, a oni što su je javno podupirali “iz obaveze” zadovoljstvo izbornim epilogom ne pretvaraju u trijumf.

’Ne vjerujem u čistke’

Šibensko-kninski izaslanici, njih 85, na Saboru HDZ-a, su se već u prvom krugu, procjenjuje predsjednik HDZ-a Šibenika Goran Pauk, podijelili između Kosor (koju su javno podupirali) i Karamarka (na kojega je startno tipovalo 35 do 40 posto izaslanika).

– Uoči drugog kruga dogovorili smo se da podržimo Karamarka, da budemo pragmatični i da se svrstamo uz pobjednika, priznao nam je Pauk.

Karamarkova pobjeda mogla se, smatra, naslutiti već iz njegova nastupnog govora. Nažalost, lobiranje, kako ne bi završili na krivoj strani, izazvalo je, ispričao nam je Pauk, i manji incident između dva izaslanika, Josipa Odaka i Novice Ljubičića.

Ljubičić je pokušao pledirati da svi glasuju za Karamarka, da ne bi ponovili grešku iz izbora 2000. godine kada su Šibenčani listom podržali Ivića Pašalića. Ali je od Odaka, koji je zagovarao Milana Kujundžića, dobio neukusnu “jezikovu juhu”…

Pauk ne vjeruje ni u kakve čistke: ‘Ne treba nam sada da se opet bavimo sami sobom, cilj nam je priprema za lokalne izbore i povratak na vlast, poručuje’

– Neće biti nikakvih turbulencija u županijskoj organizaciji, u to sam siguran, i vjerujem da će se nastaviti raditi kao i dosad. Bez većih potresa i radikalnijih promjena – pomirljivo će nesuđeni potpredsjednik HDZ-a Ante Kulušić, šef ŽO HDZ-a u Šibeniku koji je do posljednjeg trenutka ostao uz Kosor.

Kulušić smatra da će stranka nastaviti normalno funkcionirati, a da se promjena dogodila, jest, jer ‘do jučer smo imali predsjednicu, a sad imamo predsjednika’, zaključuje.

Član vodstva ŽO HDZ-a Nediljko Dujić koji se među prvima opredijelio za Tomislava Karamarka kao novog šefa HDZ-a, vjeruje da je s neprijateljstvima i rivalstvom završeno, i sada ‘idemo svi zajedno u borbu za pobjedu na lokalnim izborima’. Glasine da će u novoj konstelaciji snaga biti kandidat za budućeg šibensko-kninskog župana, Dujić zasad, demantira:

– Još je rano za to. Vidjet ćemo u rujnu koje su kombinacije najbolje i kome se daju najveće šanse za pobjedu. U ovom trenutku, vjerujte, o tome uopće ne razmišljam – kaže Dujić.

 

DAVORKA BLAŽEVIĆ

 

Josipa Rimac: Nema osvete

– Moju navodnu izjavu ‘da me ne trebaju čekati u Šibeniku’ neću posebno komentirati jer je riječ o izmišljotini i podmetanju kako bi se naštetilo mojoj kandidaturi za članicu Predsjedništva stranke. Treba poštovati rezultate izbora, ali treba također poštovati sve izabrane stranačke dužnosnike na lokalnim i županijskim razinama. Osvetoljubivosti sigurno neće biti. Sada trebamo, više nego ikada, jedinstvo unutar HDZ-a – kazala je nova članica Predsjedništva HDZ-a Josipa Rimac.

I. ŠIMIĆ

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: