IAKO NAVIKLA NA PORAZE, JADRANKA SE SADA PONAŠA KAO UVRIJEĐENA ‘MLADA’

23 05 2012

ZAGREB Postupka primopredaje u kojemu Jadranka Kosor, kao bivša predsjednica HDZ-a, dočekuje Tomislava Karamarka u središnjici stranke, čestita mu na pobjedi i formalno predaje stranku, neće biti.

Prema informacijama iz izvora bliskih bivšoj šefici stranke, ona smatra da za takav postupak nema potrebe jer nije propisan niti jednim stranačkim aktom.

S Milanovićem je Kosor morala obaviti primopredaju jer se radi o proceduri, u stranci toga nema. Jedini tko će morati obaviti formalnu primopredaju vlasti u HDZ-u bit će glavni tajnik Branko Bačić koji će financijske i druge dokumente predati svome nasljedniku – kaže naš sugovornik iz HDZ-a.

Nadalje, u toj se stranci priča kako Jadranka Kosor više nema namjeru dolaziti u središnjicu. Zapravo, za to i nema potrebe, jer osim u Nacionalnom vijeću, bivša predsjednica stranke ne sudjeluje u radu niti jednog stranačkog tijela. Posljednji je put u svom bivšem uredu bila ujutro nakon izborne noći. Očekivala je da će doći i novi predsjednik Tomislav Karamarko te da će tada imati priliku zajedno popiti kavu, ona njemu čestitati te pozdraviti se i popričati.

Naime, i dalje je ostalo otvoreno pitanje potpredsjedničkog mjesta u Saboru, te mjesta šefa Kluba zastupnika. Kako Karamarko nije došao kad ga je čekala, Kosor je, navodno, u više navrata zvala Karamarka iz ureda u Saboru, ali on još uvijek nije odgovorio na njezine pozive.

Vladimir Šeks daleko je teže podnio poraz od svoje donedavne šefice. Navodno po povratku s Općeg sabora stranke, nije mogao zaspati. Od te informacije razvila se šala da Šeks i nije ni imao namjeru spavati jer je pisao pismo novom šefu stranke da ga primi u svoje redove.

Naši sugovornici uvjereni su da Šeks još uvijek nije odustao od političke karijere. Kako sada stvari stoje, Šeks zasigurno ostaje bez fotelje potpredsjednika stranke, izgubio je sve funkcije u stranci i jedino što mu preostaje je odraditi mandat u parlamentu do kraja i reaktivirati saborsku mirovinu.

Šeksove poslove u novom postavu HDZ-a trebao bi preuzeti Davor Ivo Stier.

Novi šef HDZ-a Tomislav Karamarko sutra bi trebao doći u Sabor. Nova garnitura u stranci očekuje da će vodstvo Kluba zastupnika, potpredsjednici Sabora i predsjednici odbora koje je postavila bivša garnitura, dati svoje mandate na raspolaganje kao znak lojalnosti.


Akcije

Information

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: