IAKO NAVIKLA NA PORAZE, JADRANKA SE SADA PONAŠA KAO UVRIJEĐENA ‘MLADA’

23 05 2012

ZAGREB Postupka primopredaje u kojemu Jadranka Kosor, kao bivša predsjednica HDZ-a, dočekuje Tomislava Karamarka u središnjici stranke, čestita mu na pobjedi i formalno predaje stranku, neće biti.

Prema informacijama iz izvora bliskih bivšoj šefici stranke, ona smatra da za takav postupak nema potrebe jer nije propisan niti jednim stranačkim aktom.

S Milanovićem je Kosor morala obaviti primopredaju jer se radi o proceduri, u stranci toga nema. Jedini tko će morati obaviti formalnu primopredaju vlasti u HDZ-u bit će glavni tajnik Branko Bačić koji će financijske i druge dokumente predati svome nasljedniku – kaže naš sugovornik iz HDZ-a.

Nadalje, u toj se stranci priča kako Jadranka Kosor više nema namjeru dolaziti u središnjicu. Zapravo, za to i nema potrebe, jer osim u Nacionalnom vijeću, bivša predsjednica stranke ne sudjeluje u radu niti jednog stranačkog tijela. Posljednji je put u svom bivšem uredu bila ujutro nakon izborne noći. Očekivala je da će doći i novi predsjednik Tomislav Karamarko te da će tada imati priliku zajedno popiti kavu, ona njemu čestitati te pozdraviti se i popričati.

Naime, i dalje je ostalo otvoreno pitanje potpredsjedničkog mjesta u Saboru, te mjesta šefa Kluba zastupnika. Kako Karamarko nije došao kad ga je čekala, Kosor je, navodno, u više navrata zvala Karamarka iz ureda u Saboru, ali on još uvijek nije odgovorio na njezine pozive.

Vladimir Šeks daleko je teže podnio poraz od svoje donedavne šefice. Navodno po povratku s Općeg sabora stranke, nije mogao zaspati. Od te informacije razvila se šala da Šeks i nije ni imao namjeru spavati jer je pisao pismo novom šefu stranke da ga primi u svoje redove.

Naši sugovornici uvjereni su da Šeks još uvijek nije odustao od političke karijere. Kako sada stvari stoje, Šeks zasigurno ostaje bez fotelje potpredsjednika stranke, izgubio je sve funkcije u stranci i jedino što mu preostaje je odraditi mandat u parlamentu do kraja i reaktivirati saborsku mirovinu.

Šeksove poslove u novom postavu HDZ-a trebao bi preuzeti Davor Ivo Stier.

Novi šef HDZ-a Tomislav Karamarko sutra bi trebao doći u Sabor. Nova garnitura u stranci očekuje da će vodstvo Kluba zastupnika, potpredsjednici Sabora i predsjednici odbora koje je postavila bivša garnitura, dati svoje mandate na raspolaganje kao znak lojalnosti.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: