BIT ĆE OSVJEŽENJA U HDZ-u

23 05 2012

Karamarko: SDP se hvali demokratičnošću, a brzo su se vratili starom mentalitetu

  • Ministar Tomislav Karamarko

    DOLAZE ‘OSVJEŽENJA’ U HDZ

    Karamarko: SDP se hvali demokratičnošću, a brzo su se vratili starom mentalitetu

    Photo: Boris Scitar/PIXSELL

DOLAZE ‘OSVJEŽENJA’ U HDZ

Karamarko: SDP se hvali demokratičnošću, a brzo su se vratili starom mentalitetu

Novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je njihova stranka jaka i demokratična za razliku od SDP-a, čiji potezi kaže nemaju veze s demokracijom. Dodao je i da će u HDZ-u doći do ‘nekih osvježenja’

  • Autor: Hina|
  • Photo: Boris Scitar/PIXSELL |
  • Srijeda, 23.05.2012 12:29
 

Novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je jutros, nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru kako su tzv. predizborne napetosti prošle, tenzije moraju pasti, a sve taštine i pobjednika i poraženih moraju biti anulirane.

-Mi smo jaka stranka i pokazat ćemo svojim daljnjim ponašanjem koliko smo jaki i koliko smo demokratični- poručio je.

Dodao je i kako je normalno da, kada postoji pet kandidata za predsjednika stranke, ‘priča ne može biti jednostavna’. -Ne može biti jednostavna priča kao što je to recimo u SDP-u koji ima jednog kandidata, a hvale se nekom demokratičnošću i nekakvim postupcima koji nemaju veze s demokracijom. Vrlo brzo su se vratili svom starom mentalitetu- ustvrdio je Karamarko.

Najavio je i kako će pojačanim intenzitetom ‘puhati za vratom’ vladi koja, kako je rekao, još ništa pametno i konstruktivno nije predložila osim što se raspravlja o izvješćima iz prošle i pretprošle godine. -Mislim da to neće dugo tako ići, to je zamagljivanje- poručio je.

Upitan kako mu je bilo voditi prvi Klub zastupnika HDZ-a nakon što je postao predsjednik stranke, Karamarko je rekao kako on nije vodi Klub već se na njemu pojavio kao novi predsjednik. -Klub je vodio zamjenik, gospodin Mlakar, a o daljnjim eventualnim kadrovskim izmjenama odlučivat će Predsjedništvo stranke krajem tjedna ili početkom idućeg- najavio je predsjednik HDZ-a.

Izostanak predsjednice Kluba zastupnika HDZ-a i bivše predsjednice stranke Jadranke Kosor s jutrošnje sjednice Karamarko je novinarima opravdao njezinim bolovima u ramenu. -Gospođa Kosor ima problema s ramenom i bila je u ambulanti, pa je njezin izostanak potpuno opravdan-ustvrdio je.

Upitan zašto nije odgovarao na njezine pozive kada mu je, kako je Kosor jučer rekla medijima, htjela čestitati na izbornoj pobjedi Karamarko je rekao kako misli da je ‘u pitanje nekakva greška. Nisam vidio njezin poziv, imao sam oko tisuću poruka i poziva, njezin broj imam inače memoriran’ pojasnio je novi predsjednik HDZ-a. Na čestitki će joj, kako je rekao, zahvaliti možda već danas.

-Mi ćemo se danas vjerojatno sresti i onda ću zahvaliti na čestitki. Nema razloga za nikakve diferencijacije u stranci, toga neće biti i mi idemo dalje. Zahvalio sam onima koji su bili na našem izbornom saboru, onima koji su bili za mene, ali i onima koji nisu bili za mene- pojasnio je Karamarko.

Upitan računa li ozbiljno na Vladimira Šeksa, Karamarko je rekao da to ovisi o Predsjedništvu stranke. -Sve važne stvari, pa i one kadrovskog karaktera bit će predmet rasprave Predsjedništva i drugih važnih tijela- ustvrdio je.

Rekao je i da će kao predsjednik, tamo gdje dolazi do razmimoilaženja i miješanja više različitih mišljenja, biti taj koji će ‘presjecati’. -Na to imam statutarno pravo jer sam predsjednik stranke. Vjerujte da će svaka odluka biti donešena nakon rasprave stranačkih tijela- rekao je novinarima.

Odbijajući otkriti kakvih će konkretno kadrovskih promjena u stranci biti, Karamarko je tek najavio da će ‘biti nekih osvježenja’.

-Vjerojatno će ljudi respektirati i odluke samog sabora stranke. Neki su bili uspješniji, neki malo manje uspješni, sigurno da će se i to uzimati u obzir, ali uzimat će se u obzir i iskustvo nekih ljudi- rekao je.

Opovrgnuo je i nagađanja da mu se stvara oporba u stranci. “Nema oporbe. Postoji, naravno pravo na različita mišljenja. O različitim mišljenjima uvijek možemo razgovarati, ali kada iziđemo kroz vrata van, onda je mišljenje većine”, poručio je.

Upitan kada će biti izbori u HDZ-u rekao je kao je to futurizam, a on sam nije raspoložen poput Nostradamusa. -Rekli smo načelno da ćemo nakon lokalnih izbora raditi na jednom saboru, a osnovna novost bi bila ona ‘jedan čovjek jedan glas'”, najavio je Karamarko.

Novinare je izvijestio i da je jučer razgovarao s Damirom Sesvečanom koji zastupa HDZ u procesu Fimi medija. -Jučer smo već razgovarali, a imat ćemo ovih dana razgovore i o konkretnom procesu. Počeli su kontakti i aktivnosti i mislim da je dobro krenulo- ustvrdio je Karamarko.

Kao predsjednik stranke, prvi bi puta, rekao je, mogao otići u stranku u svoj ured, već možda danas. -To se može čak i danas dogoditi, ovisi o našem dogovoru u sljedećih sat vremena- kazao je Karamarko novinarima.

Upitan o sudbini praznih zidova nakon skidanja slika Jadranke Kosor, novi je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovorio: ‘Ako mislite da ću stavljati svoje slike, varate se! Neće biti slika!’

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: