ZATVORENO ZBOG INVENTURE

22 05 2012

inventura u HDZ-u nakon izbora za predsjednika stranke

Brkić i Bačić pripremaju predaju dužnosti Karamarku

Novi predsjednik neće bez konstituiranja Predsjedništva donositi odluke o smjeni na čelu Kluba zastupnika HDZ-a

Do kraja tjedna Tomislav Karamarko će i praktično početi preuzimati HDZ. Dosadašnji glavni tajnik stranke Branko Bačić sastao se s budućim, Milijanom Brkićem i počeli su pripremu primopredaje vlasti u stranci.

Prije sastanka Karamarko – Kosor Bačić treba Brkiću predati sve zapisnike, dokumente, izvještaje, popis zaposlenika, kao i stanje blagajne. Nakon što njih dvojica provedu inventuru, uslijedit će kava na kojoj će se J. Kosor i stvarno oprostiti od dosadašnje čelne funkcije. J. Kosor se, inače, još nije javila novom predsjedniku. Počele su već brojne špekulacije o tome koga će Karamarko postaviti na važnu funkciju predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru RH.  Kosor će izgubiti tu funkciju. Analitičari smatraju da bi je trebao preuzeti Karamarko. No, ima mišljenja da, s obzirom na stanje u stranci, njemu predstoji organiziranje stranke na terenu pa Klub zastupnika može voditi netko drugi koga krase i organizacijske sposobnosti.

U srijedu se sastaje klub te će se tako, prvi put nakon izbora, “u oči” pogledati i zastupnici HDZ-a. Većinu među njima čine zastupnici koji su bili za J. Kosor pa će ovaj sastanak biti i svojevrstan test hoće li većina zastupnika sada i “primijetiti” da je došlo do promjene šefa stranke. Može se očekivati da hoće, većina će njih “uključiti žmigavac”, smatra jedan insajder. To je važno jer će se HDZ početi dokazivati najprije u Saboru RH. Ovih dana konstituirat će se i predsjedništvo stranke pa će Karamarko moći donijeti odluke o smjenama na funkcijama koje HDZ drži u Saboru.

Kosor čestitala Karamarku
Jadranka Kosor pred kamerama RTL-a čestitala je Tomislavu Karamarku na izboru za predsjednika stranke.

– Pokušavam ga dobiti, ali mi se ne javlja. Koristim ovu priliku čestitati mu na pobjedi – rekla je Kosor. Dodala je također da je Karamarkov broj okrenula nekoliko puta jučer i danas te se nada da će joj on uskoro uzvratiti pozive, piše RTL. (IČ/VLM)

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: