KARAMARKO – INTERVJU HTV 1

22 05 2012

PRVI INTERVJU

Karamarko: Odluku o Kosor i Šeksu donijet će predsjedništvo stranke

‘Znamo tko je Nikolić, bio je desna ruka četničkog vojvode i to će morati dobro isprati.’

Jedinstvo stranke je imperativ. Pretežak je moment u Hrvatskoj i moramo se prestati baviti samim sobom, poručio je u Dnevniku HTV-a novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Dodao je kako je nova vlada od HDZ-a dobila 200 dana te da je u tom vremenu povukla niz loših poteza. Želim ovoj vladi da uspije, dobre poteze ćemo podržavati, međutim nagovještaji nisu optimistični, kazao je.

Na pitanje hoće Jadranka Kosor ostati predsjednica kluba zastupnika HDZ-a u Saboru, Karamarko je rekao kako u ovom trenutku ne može ništa reći. Volio bih stranku voditi demokratski i sve važnije odluke, pa i kadrovske, bit će donesene na predsjedništvu stranke, kazao je. U obzir će se uzeti Šeksov uspjeh, odnosno neuspjeh na ovim stranačkim izborima, odgovorio je dodavši da je Šeks dugogodišnji član HDZ-a i dugogodišnji parlamentarac s velikim iskustvom.

“Sve to ćemo uzeti u obzir”, istaknuo je.

Karamarko je uvjeren u jedinstvo stranke te poručio da “sve taštine moraju biti zatomljene – i onih koji su pobijedili i onih koji su izgubili” i da stranka zajedno “kreće naprijed”.

“Stranka si apsolutno ne smije dopustiti frakcionašenje ni bilo kakvo razdvajanje jer je preteški trenutak u Republici Hrvatskoj, previše slabih poteza radi ova vlada da bi mi dopustili da budemo loša opozicija”, izjavio je.

Komentirajući predsjedničke izbore u Srbiji Karamarko je kazao je kako je Tomislav Nikolić izabran demokratskim putem i, iako nije zadovoljan tom odlukom – surađivat će.

‘Znamo tko je Nikolić, bio je desna ruka četničkog vojvode i to će morati dobro isprati. Nadamo se da neće biti problema u odnosima, no znat ćemo zauzimati čvrtsta stajalište’,

Naglasio je da će se prema eventualnim Nikolićevim neprimjerenim ‘potezima’ – znati postaviti. Nema skretanja u desno, ostajemo narodnjačka stranka, desni centar demokršćanskog svjetonazora, poručio je novi predsjednik HDZ-a.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: