JOSIPOVIĆ O KARAMARKU

22 05 2012

»Svjetonazorski, važan dio hrvatskog biračkog tijela pripada desno od centra i vrlo je važno da ima vjerodostojnu stranku koja će zastupati njegove političke inrterese«, rekao je Josipović u intervjuu za sutrašnji Jutarnji list.

Odgovarajući na komentare da se ta stranka vratila na pozicije iz devedesetih, Josipović je rekao da nikome nije moguć uspješan povratak u devedesete. »Pokušaj da se to učini završio bi političkim porazom. Hrvatsko društvo se bitno promijenilo i ne bi prihvatilo politiku koja je bila moguća prije dvadesetak godina«, kazao je Josipović.

Govoreći o novom šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku rekao je da se njih dvojica svjetonazorski i politički jako razlikuju te da mu njegova vrlo desna stajališta o pojedinim pitanjima nisu bliska, ali da su vrlo korektno surađivali dok je Karamarko bio ministar unutarnjih poslova.

Zanimljivim je ocijenio gotovo podcjenjivačke komentare o Karamarku kao političaru. »Riječ je o površnosti koja zanemaruje da je Karamarko pri vrhu političke scene dugi niz godina. Netko tko to uspijeva, tko je plivao i s Tuđmanom i Mesićem i Sanaderom i Kosor sigurno nije za podcjenjivanje«, rekao je Josipović. (…)

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: